Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Στην Διεθνή Διάσκεψη για την «Παγκόσμια Αλιευτική Ικανότητα» ο Τσαυτάρης


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, θα λάβει μέρος στη διήμερη Διεθνή Διάσκεψη που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων (FAO) και με τη στήριξη της Ελληνικής Προεδρίας, για την Παγκόσμια Αλιευτική Ικανότητα ("Global Fishing Capacity – Less is more"), στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 13 και 14 Μαρτίου 2014.
Η Διάσκεψη αυτή φιλοδοξεί να συμβάλλει στην προώθηση της βιώσιμης αλιείας, βασικό στόχο της αναθεωρημένης Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚAλΠ) και προϋπόθεση για ένα καλύτερο μέλλον του κλάδου. Θα συμμετέχουν υψηλού επιπέδου εκπρόσωποι από τα κράτη μέλη της ΕΕ, κυβερνήσεις τρίτων χωρών, περιφερειακούς Οργανισμούς Διαχείρισης Αλιείας, καθώς και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τις εργασίες της διήμερης Διάσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα ανοίξει στις 13 Μαρτίου ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες της Ευρωπαίας Επιτρόπου Θάλασσας και Αλιείας κας Μαρίας Δαμανάκη, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, του Βρετανού Επιχειρηματία Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον και του Πρέσβη Καλής Θελήσεως της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης και των Φυσικών Πόρων κ. Πιερ Υβ Κουστώ

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης θα παραχωρηθεί Συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:30 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Maurice Saltiel, 5ος όροφος)

Στη Συνέντευξη Τύπου θα παραστούν οιΕυάγγελος Βενιζέλος, Μαρία Δαμανάκη, Αθανάσιος Τσαυτάρης, και ο Πιερ Υβ Κουστώ, Ιδρυτής της "Cousteau Divers" και πρέσβης καλής θελήσεως της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN).


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου