Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Διαμαρτυρίες παράκτιων αλιέων σε Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα οι ψαράδες της Κρήτης, αλλά και την Βόρειας Ελλάδας, αντιδρώντας στην τοποθέτηση δορυφορικών συστημάτων καταγραφής και διαβίβασης πληροφοριών καθώς και για τις απαγορεύσεις αλίευσεις που επιβάλει η Ε.Ε.
Συγκέντρωση πραγματοποιείται από τις 10 το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου και στην συνέχεια θα γίνει πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
 
Στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Αριστοτέλους συγκεντρώθηκαν αλιείς από περιοχές της βόρειας Ελλάδας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις απαγορεύσεις αλίευσις ψαριών που εφαρμόζονται με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως υποστηρίζουν τους πλήττουν βαρέως.

Ψαράδες από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλάστρα, την Πιερία, την Κρήνη, τη Μηχανιώνα, το Βόλο αλλά και συνάδελφοι τους από άλλες περιοχές της χώρας, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Παράκτιων Αλιέων, έχουν μεταβεί με ψαροκάικα και λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στην Λεωφόρο Νίκης στο ύψος της Αριστοτέλους ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ