Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Veto σε μειώσεις του προϋπολογισμού της Ε.Ε. από τους ευρωβουλευτές

«Καμπανάκι» για veto σε μειώσεις του προϋπολογισμού της Ε.Ε. από τους ευρωβουλευτές

Εν όψει της συνόδου κορυφής για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. της περιόδου 2014-2020 στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, ο οποίος αφορά και τα κονδύλια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ιρλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου το θέμα την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου, στις 9 πμ (ώρα Γαλλίας).
Η συζήτηση θα γίνει στα πλαίσια της ολομέλειας που πραγματοποιείται στο Στρασβούργο από σήμερα Δευτέρα και οι ευρωβουλευτές αναμένεται να προειδοποιήσουν τα κράτη μέλη ότι όσο περισσότερο απομακρύνονται από την αρχική πρόταση της Επιτροπής, που προβλέπει παραμονή στα σημερινά επίπεδα του προϋπολογισμού, τόσο πιθανότερο είναι το ευρωκοινοβούλιο να μη δώσει την έγκρισή του.
 
Εντωμεταξύ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα συζητήσει με τους ευρωβουλευτές και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο το μέλλον της ΕΕ και της ευρωζώνης, την οικονομική κρίση και τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020 στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στην ολομέλεια την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου στο Στρασβούργο. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10.30 πμ (τοπική ώρα Γαλλίας).

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου