Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Κυρώσεις συνολικού ύψους 134.700 ευρώ σε εμπόρους για παράνομη διακίνηση φυτοφαρμάκων.

Κυρώσεις για παράνομη διακίνηση φυτοφαρμάκων

Κυρώσεις συνολικού ύψους 134.700 ευρώ σε εμπόρους και παραγωγούς για παράνομη διακίνηση και χρήση μη εγκεκριμένων ή ληγμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων επιβάλει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Διοικητικές κυρώσεις σε 61 εμπόρους και αγρότες, ύψους 134.700 ευρώ, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για παράνομη εισαγωγή, κατοχή, διακίνηση, χρήση και εμπορία μη εγκεκριμένων ή ληγμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων.
 
Οι εν λόγω κυρώσεις ήταν αποτέλεσμα ελέγχων των κατά τόπους Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων σε όλη την επικράτεια και σχετικών εισηγήσεων της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής  του ΥπΑΑΤ.
 
Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε τα εξής: «Δε θα ανεχθούμε την παραμικρή παράνομη ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα της αγροδιατροφικής παραγωγής και τη δημόσια υγεία. Δρούμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα, ώστε φαινόμενα, όπως η  χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων να εκλείψουν. Η ορθή χρήση των φυτοφαρμάκων αποτελεί εκ των ουκ άνευ όρο για την παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων. Πρόσφατα, μάλιστα, ολοκληρώσαμε τη διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο δράσης για την ορθή χρήση των γεωργικών φαρμάκων. Χαράσσουμε μια στρατηγική για ασφαλή και ποιοτική αγροδιατροφική παραγωγή με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον».
ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ