Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Αντίδραση ΣΕΚ για την αποστολή χρεών κτηνοτρόφων στην εφορία

Αντίδραση ΣΕΚ για την αποστολή χρεών κτηνοτρόφων στην εφορία

“Ο πρώτος μποναμάς για το 2013 ήρθε για τους κτηνοτρόφους και ιδιαίτερα για αυτούς που έχουν υποχρεώσεις σε τράπεζες και συγκεκριμένα οφειλές από δάνεια τα οποία με την εγκύκλιο 100/2001 της ΑΤΕ ρυθμίστηκαν με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Η ρύθμιση αυτή, στην οποία εντάχθηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων και συγκεκριμένα 6.576, κύρια αγελαδοτρόφοι και χοιροτρόφοι, αποδείχθηκε βραχνάς για τους εντασσόμενους αφού το οφειλόμενο χρέος αποστέλλεται για είσπραξη στο Δημόσιο Ταμείο (Εφορία) με ότι αυτό συνεπάγεται (επιπλέον πρόστιμα, αδυναμία των κτηνοτρόφων να είναι φορολογικά ενήμεροι, κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, αδυναμία πιστωτικών διευκολύνσεων)”, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΕΚ.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Σε μια κρίσιμη περίοδο που οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, το κόστος των ζωοτροφών και γενικότερα των εφοδίων έχει ανέβει κατακόρυφα και η έλλειψη ρευστότητας πιέζει  αφόρητα τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις,
προωθούνται πρακτικές σκληρές και άδικες  με  τις οποίες  απειλείται πλέον η επιβίωσή τους.


Ο ΣΕΚ  επανέρχεται  στην πρότασή του σε μια ύστατη προσπάθεια  για να  σωθεί  η κτηνοτροφία. και  να αντιμετωπισθεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του κλάδου, τα κτηνοτροφικά χρέη και ζητά  από τον Υπουργό Οικονομικών:

-          Άμεση ανάκληση  των χρεών των κτηνοτρόφων  που έχουν σταλεί για είσπραξη στο Δημόσιο Ταμείο και ρυθμίστηκαν βάσει της Ε.Δ. 100/2001  της ATE.
-          Κούρεμα του 50% του κεφαλαίου και του συνόλου των τόκων υπερημερίας. 
-          Αποπληρωμή του υπολοίπου 50% σε 15 χρόνια με  χαμηλό επιτόκιο.  Τα 3 πρώτα χρόνια πληρωμή μόνο των τόκων».  

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου