Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Υπουργείο Αγρότικης Ανάπτυξης & Τροφίμων:Αγροτικές Αγορές- Σχέδιο για διανομή φρουτοσαλάτας & γαλακτομικών στα σχολεία.



Τη διανομή φρουτοσαλάτας αλλά και γαλακτοκομικών προϊόντων σε σχολεία σχεδιάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, επισήμανε πως πρόθεση είναι από τη μια να εξασφαλιστεί βασική τροφή σε παιδιά σε τούτη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και από την άλλη να συστήσει στους μικρούς καταναλωτές ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής.
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται άλλο ένα πρόγραμμα, που αφορά στη διανομή δωρεάν τροφίμων σε απόρους, συνολικού προϋπολογισμού 23,5 εκατ. ευρώ.
Μεταξύ άλλων ο κος Τσαυτάρης αναφέρθηκε και σε άλλες δράσεις που δρομολογούνται, από το ηλεκτρονικό τιμολόγιο έως την καθιέρωση των λεγόμενων farmers’ market, που αποσκοπούν στο κλείσιμο της ψαλίδας των τιμών ανάμεσα στον παραγωγό και τον τελικό καταναλωτή.
Ο κ. Τσαυτάρης εξηγεί γιατί τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας η έννοια της αυτάρκειας αναδεικνύεται σε προτεραιότητα και αναφέρετε στις προσπάθειες του προς την ΕΕ, προκειμένου να ενισχυθούν και να ξαναζωντανέψουν καλλιέργειες όπως π.χ. των οσπρίων. «Ξέρετε τι είναι για μια χώρα που λέγεται γεωργική να εισάγει τα 4/5 της φακής που καταναλώνει ή των φασολιών της ; Αυτό είναι τραγικό», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Επίσης, αναφέρεται στους τρόπους με τους οποίους επιχειρεί το υπουργείο να υποστηρίξει όσους επιλέξουν να μείνουν ή να μετακινηθούν στην επαρχία, ασκώντας κάποια γεωργική δραστηριότητα και ανακοινώνει ότι επιτέλους έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πλέον του 50% των Σχεδίων Βελτίωσης που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας.
Τέλος, γνωστοποιεί ότι πρόθεσή του είναι να ελεγχθούν, πλην των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΕΣΑΣΕ, οι συνεταιρισμοί και οι ενώσεις γεωργικών συνεταιρισμών.
 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :epirus live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου