Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Γέμισαν οι Λαϊκές παράνομες τομάτες Σκοπίων & Αλβανίας


Γέμισαν οι Λαϊκές παράνομες τομάτες Σκοπίων & Αλβανίας
pagoslaxanika

Με ντομάτες Σκοπίων και Αλβανίας που φτάνουν στην Ελληνική αγορά ως Ελληνικές έχουν γεμίζει οι πάγκοι των λαϊκών αγορών, σύμφωνα με καταγγελία του Αγροτικού συλλόγου Φιλιατρών, που ενημέρωσε μάλιστα με επιστολή του τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτσαρή.

Η ανησυχία στα Φιλιατρά και σε άλλες περιοχές που παράγουν ντομάτες είναι μεγάλη αφού οι παράνομες Ελληνοποιήσεις αφήνουν τα δικά τους προϊόντα απούλητα.

Στην επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου που υπογράφουν ο πρόεδρος Γιώργος Αλεξανδρόπουλος και ο γραμματέας Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος ζητούνται αυστηροί έλεγχοι υπολειμμάτων στα σύνορα και η ταυτότητα του προϊόντος να το συνοδεύει ως το τελικό σημείο πώλησης.
Η επιστολή που βρίσκεται ήδη στο γραφείο του υπουργού αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι στην περιοχή μας έχει ξεκινήσει η συγκομιδή ντομάτας θερμοκηπίου, μιας καλλιέργειας με πολύ μεγάλο κόστος. Όμως οι λαχαναγορές της χώρας μας έχουν γεμίσει από ντομάτες Σκοπίων - Αλβανίας από το τελωνείο των Ευζώνων κ.λ.π. και καταλήγουν στους πάγκους λιανικής πώλησης σας Ελληνικές.
Ντομάτες οι οποίες έχουν καλλιεργηθεί χωρίς τους όρους που θέτει η Ε.Ε. και με φυτοφάρμακα τα οποία δεν ελέγχονται από την Ε.Ε. Κατόπιν αυτών ζητάμε να υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι υπολειμμάτων στα σύνορα και η ταυτότητα του προϊόντος να το συνοδεύει ως το τελικό σημείο πώλησης. Ο Έλληνας Αγρότης δεν αντέχει άλλο να θησαυρίζουν κάποιοι (καρτέλ - εισαγωγείς - λιανοπωλητές) εις βάρος του και εις βάρος των καταναλωτών».

Πηγή: moriasnow.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : e-geoponoi.gr