Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Το 2013 θα ξεκινήσουν τα προγράμματα Γεωργικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Νέων Αγροτών στην Ήπειρο.Προγράμματα Γεωργικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Νέων Αγροτών

 Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώνεται ότι αρχίζει η υλοποίηση προγραμμάτων Γεωργικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Νέων Αγροτών, στο πλαίσιο της πράξης «Επαγγελματική Κατάρτιση Αυτοαπασχολούμενων στον Πρωτογενή τομέα («Νέοι Γεωργοί»), του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο (ΕΚΤ).
 Σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται, εντός του έτους 2012, πανελλαδικά, 121 προγράμματα εκ των οποίων 78 φυτικής παραγωγής (κηπευτικά, ελαιοκομία, αμπελουργία, φυτά μεγάλης καλλιέργειας κ.λπ.), 29 ζωικής παραγωγής (αιγοπροβατοτροφία, βοοτροφία, μελισσοκομία κ.λπ.) και 14 φυτικής – ζωικής παραγωγής (μικτά), τα οποία προβλέπεται να παρακολουθήσουν περίπου 3.000 Νέοι Αγρότες.
 Η επιλογή των εκπαιδευόμενων προκύπτει από το αρχείο των Υπόχρεων Εκπαίδευσης Νέων Αγροτών, που έχουν ενταχθεί στο Μέτρο 1.1.2 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», Άξονας 1 του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», με βάση την ημερομηνία ένταξής τους.
 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» ή στη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (τηλ.             210 - 8821404      ).
 Ο αριθμός και το είδος των προγραμμάτων σε κάθε νομό, καθώς και το αναλυτικό θεματικό περιεχόμενο τους, βρίσκεται αναρτημένο στη διεύθυνση www.elgo.gr 


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : preveza info.gr 


ΥΓ : Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας με τον Ε.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ αλλά και τον υπεύθυνο  συντονιστή της Περιφέρειας Ηπείρου  οι εκπαιδέυσεις των νέων αγροτών στην Ήπειρο θα ξεκινήσουν το 2013 .
                                       Από το Δ.Σ. της Ε.Ν.Α. ΠΡΕΒΕΖΑΣ