Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Γιώργος Χατζημαρκάκης: Η Ελλάδα δεν βγαίνει απο την κρίση χωρίς παραγωγή!


Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης μιλά στην ΗΧΩ
 
megaloxarh synanthsh agrotikh anaptyksh 2012 xatzhmarkakhs
Η Ελλάδα δεν βγαίνει από την κρίση χωρίς παραγωγή!
Ο ευρωβουλευτής της Γερμανίας με το κόμμα των Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης, ήταν από τους βασικούς ομιλητές στη συζήτηση που έγινε στην Μεγαλόχαρη και δέχθηκε να μιλήσει στην ΗΧΩ. Απλός και προσιτός ο Ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων, δεν μάσησε τα λόγια του και στο ερώτημά μας για το αν και κατά πόσο η χώρα μας μπορεί τη δεδομένη στιγμή να στηριχθεί στην αγροτική της ανάπτυξη και οικονομία, για να ξεπεράσει τα δύσκολα, οπότε μας είπε: «Το δυναμικό της Περιφέρειας είναι πάρα πολύ μεγάλο. Απλά σε κάποιες χώρες όπως στην Ελλάδα δεν αξιοποιείται. Γιατί; Γιατί όλες οι αποφάσεις περνάνε από Αθήνα.
(25/7/2012)
Είναι ένα κράτος με κεντρικές αποφάσεις και δυστυχώς τα λεφτά μένουν στην Αθήνα και δεν φτάνουν εδώ. Άρα πρέπει να υλοποιήσουμε τον Καλλικράτη και να αφαιρέσουμε εξουσία από την Αθήνα- η οποία Αθήνα μας έχει δείξει ότι δεν χρησιμοποιεί την εξουσία με το σωστό τρόπο- και να γίνονται έργα συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Περιφέρειας απευθείας, χωρίς την Αθήνα στη μέση. Το δυναμικό είναι τεράστιο και πλέον συζητάμε για ένα νέο πρότζεκτ. Η Ελλάδα πρέπει να παράγει. Δεν βγαίνει από την κρίση χωρίς παραγωγή».
Αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών
Ποια θα είναι κατά τον κ. Χατζημαρκάκη η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η χώρας μας; «Έχει τις Ανανεώσιμες Πηγές η Ελλάδα, απαντά. Εδώ στους ορεινούς όγκους έχουμε τη δυνατότητα για αντλιοταμίευση. Τι είναι αυτό; η κάθε Ανανεώσιμη Πηγή ενέργειας χρειάζεται αποθήκευση. Πως θα το κάνουμε αυτό; Με μπαταρίες; Ναι. Αλλά δεν έχουμε παντού μπαταρίες και είναι πολύ ακριβές. Οι τεχνητές λίμνες. Τα φράγματα είναι πολύ σημαντικά για την αποθήκευση του ρεύματος και αυτή την τεχνολογία τη λέμε αντλιοταμίευση. Εδώ στους ορεινούς όγκους έχουμε και νερό και το ύψος. Και εγώ εδώ βλέπω μεγάλα περιθώρια για αυτό το βήμα. Και ήρθα για να περάσω αυτό το μήνυμα. Μια νέα Ελλάδα ζει από μια νέα παραγωγή. Εδώ θα ήταν εφικτή μια νέα παραγωγή με καινούργιες τεχνολογίες οι οποίες όμως δεν χαλάνε το τοπίο, δεν αλλοιώνουν τη φύση, την αφήνουν όπως είναι και άρα προς τα κει πρέπει να πάμε», ενώ για την παραγωγή προϊόντων πέρα από αυτή της ενέργειας ο ίδιος μας είπε: «Η Ελλάδα καταρχάς θα έπρεπε να παράγει προϊόντα για τη δικιά της εσωτερική αγορά. Οι έλληνες εισάγουν κρέας. Εδώ δεν έχουμε περιθώρια για αρκετά μεγάλη παραγωγή ποιοτικού κρέατος. Όμως εμείς εισάγουμε από άλλες χώρες μέσω του LIDLE. Εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να βασιζόμαστε στα δικά μας προϊόντα στη δική μας παραγωγή. Υπάρχουν πολλά περιθώρια, αλλά πρέπει να είναι ελεύθερη και ανοιχτή η αγορά. Δεν είναι. Δεν ήταν στο παρελθόν. Ανοίξαμε τις αγορές μας για τους ξένους και καταστρέψαμε τις αγορές για τους ντόπιους. Αυτό πρέπει να αλλάξει και ν’ αλλάξει πολύ γρήγορα, γατί αλλιώς θα χάσουμε το «αίμα» της ελληνικής παραγωγής το οποίο είναι ποιοτικό».
Ανάμεσα σε δύο μέτωπα
«Πόσο δύσκολος είναι σήμερα ο ρόλος ενός έλληνα στην καταγωγή που ωστόσο είναι εκλεγμένος ως Γερμανός ευρωβουλευτής, που πρεσβεύει αυτές τις αρχές να τις μεταφέρει στο Γερμανικό πολιτικό σύστημα», ρωτήσαμε τον κ. Χατζημαρκάκη, ο οποίος μας απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια : «Πάρα πολύ δύσκολα. Οι σχέσεις Ελλάδας με Γερμανία έχουν χαλάσει πάρα πολύ. Είμαστε κάτω από το επίπεδο το μεταπολεμικό. Γι’ αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο, όμως πρέπει να μιλάει κάποιος εκεί και για την Ελλάδα, να εκπροσωπεί την Ελλάδα. Στο κοινοβούλιο μέσα βέβαια δεν μιλάω γιατί είμαι ευρωβουλευτής στην Ευρωπαϊκή Βουλή. Όμως με τους συναδέλφους μου μιλάω και είναι δύσκολα. Πάρα πολύ δύσκολα αυτά τα θέματα. Αυτό που γίνεται είναι να φέρουμε γερμανική τεχνολογία εδώ πέρα. Υπάρχει ακόμη αυτή η δυνατότητα… αν και καταλαβαίνω ότι όλο και πιο πολύ ο κόσμος, οι Έλληνες, δεν τους θέλουν πια τους Γερμανούς. Εδώ έχω ένα σημαντικό ρόλο. Να μεσολαβήσω, ομολογώντας όμως ότι και εγώ δεν τα πάω καλά με τους Γερμανούς, τους έχω βαρεθεί, γιατί οι Ευρωπαίοι με την άγνοιά τους και με τη λάθος διαχείριση της εξουσίας που έχουν, δυστυχώς, έχουν φέρει την Ευρώπη στα άκρα, την Ελλάδα στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται… Άρα είναι δύσκολος ο ρόλος να είσαι ανάμεσα σε δύο μέτωπα. Τον πλεονασματικό Βορά και τον ελλειμματικό Νότο, αλλά αν δεν συνεχίσουμε θα διαλυθεί η Ευρώπη. Δεν το θέλουμε αυτό και γι’ αυτό πραγματικά συνεχίζουμε τον αγώνα. Όμως υπήρχαν εποχές που και για μένα ως ευρωβουλευτή ήταν πιο εύκολες στο παρελθόν παρά τώρα».

ΠΗΓΗ : ΗΧΩ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου