Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΑΡ: Πρόβλημα οι οφειλές των αγροτών προς τον ΟΓΑ

ΔΗΜΑΡ: Πρόβλημα οι οφειλές των αγροτών προς τον ΟΓΑ

H Δημοκρατική Αριστερά από τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το γεγονός ότι πλήθαιναν οι πληροφορίες για πιέσεις της τρόικα για συμψηφισμό των ασφαλιστικών οφειλών περισσότερων από 250.000 αγροτών προς τον ΟΓΑ που υπερέβαιναν τα 500 εκ. ευρώ με τις κοινοτικές ενισχύσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
«Η ΔΗΜΑΡ θεωρούσε από την πρώτη στιγμή απαράδεκτες αυτές τις απαιτήσεις και τόνιζε ότι πρέπει να αποκρουστούν από την ελληνική κυβέρνηση γιατί θα οδηγήσουν σε μείωση της παραγωγικής διαδικασίας στον αγροτικό τομέα, με δυσμενείς συνέπειες μεταξύ των άλλων στις εξαγωγές και στο εμπορικό ισοζύγιο.
Δυστυχώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν απέκρουσε τις πιέσεις και η ενδεχόμενη αποδοχή μιας τέτοιας απαίτησης εγείρει πλέον σοβαρά ζητήματα αλλοίωσης του ανταγωνισμού εις βάρος των αγροτών της χώρας μας σε σχέση με τους αγρότες των υπόλοιπων χωρών της Ε.Ε. και νομιμότητας.
Για το υπαρκτό πρόβλημα των οφειλών των αγροτών προς τον ΟΓΑ πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι είσπραξης με ειδικές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που θα λαμβάνουν υπόψη τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης που βιώνουν οι έλληνες αγρότες, θα είναι νόμιμοι και δεν θα αλλοιώνουν τον ανταγωνισμό εντός Ε.Ε» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ