Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Στα 3 ευρώ το κιλό θα πληρώσει η ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας το ελαιόλαδο


Γύρω στα 3 ευρώ έχει διαμορφωθεί η τιμή παραγωγού ελαιολάδου από την ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας και όπως ανέφερε ο πρόεδρός της κ. Γεράσιμος Καλλιμώρος στα τοπικά μέσα «όλα δείχνουν πως θα ξεκινήσουμε καλύτερα από πέρσι που η αρχική τιμή ήταν 2.70. Κι αυτό γιατί στην Ισπανία και την Ιταλία η παραγωγή είναι μικρή».
Σε κάθε περίπτωση καθοριστικό παράγοντα στη διαμόρφωση των τιμών θα αποτελέσει η ισπανική παραγωγή, η οποία αναμένεται σημαντικά μειωμένη.

Αυτό που προβληματίζει τον κ. Καλλιμώρο είναι τι θα γίνει όταν θ’ αρχίσει η μαζική παραγωγή και μαζί και οι πιέσεις από τους εμπόρους στους παραγωγούς. «Δεν ξέρω αν οι παραγωγοί θα καταφέρουν να αντισταθούν στις πιέσεις των εμπόρων, Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα πάρουν τις επιδοτήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά

Κλείνοντας ο κ. Καλλιμώρος ανακοίνωσε ότι η Ένωση θα κάνει συγκέντρωση λαδιού και δεσμεύθηκε για άμεση πληρωμή του παραγωγού. «έχουμε βρει τρόπο και θα πληρώνουμε τοις μετρητοίς» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όσο για το «δικαίωμα» ο πρόεδρος της ένωσης είπε ότι θα αναπροσαρμοστεί σε τιμή συμφέρουσα για τον παραγωγό.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου