Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Αρνητικές εξελίξεις στο θέμα των μεταλλαγμένων "βλέπει" ο Αγοραστός

Αρνητικές εξελίξεις στο θέμα των μεταλλαγμένων


Ως ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για την τοπική οικονομία της Θεσσαλίας, αλλά και για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία χαρακτηρίζει την απόφαση των μονίμων αντιπροσώπων της Ε.Ε. να επιτρέψουν την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων φυτών (μεταλλαγμένων) στις χώρες της Ευρώπης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός επισημαίνει ότι αυτό αντίκειται στην όλη φιλοσοφία της περιφέρειας για την ενίσχυση των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων στη Θεσσαλία, με μία σειρά από ενέργειες όπως το θεσσαλικό καλάθι, η ανάδειξη προϊόντων ΠΟΠ κλπ., ενώ τονίζει πως η θεσσαλική πεδιάδα είναι ένα κλειστό οικοσύστημα και ο κίνδυνος είναι ορατός μέσω της επιμόλυνσης να καταστραφεί η βιοποικιλότητά της που αποτελεί και το συγκριτικό της πλεονέκτημα.
«Δεν θα αφήσουμε το θεσσαλικό κάμπο, το περιβόλι της Ευρώπης να μετατραπεί σε εργαστήριο των πολυεθνικών της Βιοτεχνολογίας και οι Θεσσαλοί να γίνουν ερήμην τους συμμέτοχοι σε διατροφικά πειράματα», τονίζει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Πρόκειται να αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλίες, παρακολουθώντας την εξέλιξη του θέματος και αν ψηφιστεί και στο ευρωκοινοβούλιο-ελπίζω πως όχι- τότε θα προετοιμαστούμε για τη νομική και τεχνοκρατική υπεράσπιση της Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΙ, ώστε να αντικρούσουμε την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων φυτών στη θεσσαλική πεδιάδα. Μέσα από την επιτροπή διαχείρισης κρίσεων παρακολουθούμε το θέμα στενά και την εξέλιξή του. Καλώ όλους τους Θεσσαλούς, τους επιστημονικούς φορείς, τους αγρότες και τα επιμελητήρια να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη, ώστε να θωρακίσουμε το θεσσαλικό κάμπο.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου