Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες Σαμαρά

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες Σαμαρά


Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Μυτιλήνη, σχετικά με το αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, σχολίασε το τμήμα αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνοντας ότι ο πανικός της κατάρρευσης στις επικείμενες εκλογές, οδηγεί τον κ. Σαμαρά σε πλαστές εξαγγελίες για αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, αλλά από την επόμενη χρονιά.
“Την ίδια ώρα αυτοδιαψεύδεται, καθώς η κυβέρνηση της αγροτικής καταστροφής προωθεί νέα μείωση της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου, κατά το 1/3 σε σχέση με πέρυσι και μάλιστα καθυστερεί την καταβολή της από τον περασμένο Φλεβάρη.
Το «αφορολόγητο πετρέλαιο» έρχεται να προστεθεί στη σειρά εξαγγελιών του ίδιου του κ. Σαμαρά από το βήμα της βουλής πριν από ενάμιση χρόνο, για μειωμένο ΦΠΑ εφοδίων, φθηνό αγροτικό ρεύμα, σύνταξη στα 62 χρόνια για τους αγρότες και όχι άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις.
Οι αγρότες ξέρουν καλά ότι παρέμειναν απλά εξαγγελίες, με μοναδικό σκοπό να ανακόψουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις τότε, χωρίς φυσικά ποτέ να υλοποιηθούν.
Η πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες αγρότες στα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας είναι εντελώς διαφορετική από το κυβερνητικό success story μιας και αδυνατούν να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος παραγωγής, στις χαμηλές τιμές παραγωγού, στην ανεξέλεγκτη δράση των μεγαλεμπόρων και μεσαζόντων, στην έλλειψη ρευστότητας μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ, καθώς και στις απειλές πλειστηριασμών από τις τράπεζες και αποτυπώνεται αμείλικτα στα παρακάτω μεγέθη:
· Μείωση εισοδήματος 21% (-1,5 δις. €)
· Αύξηση φόρων κατά 150 % (από 180 εκατ. σε 500 εκατ. €)
· Αύξηση κόστους παραγωγής 13% (+600 εκατ. €)
· Απώλεια 42.000 θέσεων εργασίας
Ο αγροτικός κόσμος που βιώνει τις δραματικές συνέπειες της κρίσης, δεν εξαπατάται πλέον από τις ψεύτικες υποσχέσεις του κ Σαμαρά και στις επικείμενες εκλογές θα αποδοκιμάσει με τον πιο ηχηρό τρόπο την μνημονιακή πολιτική που τον έχει οδηγήσει σε απόγνωση και έχει καταστρέψει τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της υπαίθρου”.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ