Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Η ιστορία με την απεργία στις Λαϊκές αγορές.




Η ιστορία με την απεργία στις Λαϊκές, μήπως είναι καιρός να λήξει; Αυτοί που έχουν χτυπηθεί περισσότερο είναι οι παραγωγοί κηπευτικών, που προσπαθούν όπως όπωςνα διαθέσουν την παραγωγή που προόριζαν για την λαϊκή.
Όταν ο "πρόεδρος" των λαϊκών κ. Μόσχος εμπορεύεται μήλα που τα έχει στο ψυγείο, δεν παθαίνει και μεγάλη ζημιά αν τα πουλήσει λίγο αργότερα. Οι παραγωγοί κηπευτικών, όμως, παθαίνουν μεγάλη ζημιά!
Την "απεργία" την προωθούν οι έμποροι της Λαϊκής και τα άπειρα μικρά συμφέροντα που ταλαιπωρούν την καθημερινότητα των παραγωγών. Επίσης, οι "πρόεδροι" των παραγωγών, που συνήθως εκλέγονται με ψηφοφορία το πολύ του 30% των παραγωγών, παίζουν κομματικό παιχνίδι σε βάρος των παραγωγών.
Όταν το θέμα είναι να προσελκυσθούν πολύ περισσότεροι καταναλωτές στις λαϊκές, με τις απεργίες το μόνον που γίνεται είναι να σπρώχνεται ο καταναλωτής στα S/M.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει φαντασία, όταν ακριβώς χρειάζεται περισσότερη. Πχ. γιατί αντί για "απεργία", που διώχνει τους καταναλωτές, γιατί δεν αποφασίζανε μία εβδομάδα να πωλήσουν τα είδη στο κόστος (αντί να πετάνε τα μισά ή περισσότερα όπως τώρα); Θα προσελκύαν τους καταναλωτές και θα κέρδιζαν οι λαϊκές μακροπροθέσμως!
Επίσης, μήπως είναι καιρός οι λαϊκές αγορές να ξαναγίνουν εκείνο που υποτίθεται ότι ήταν: Λαϊκές αγορές παραγωγών, μόνο;
Καιρός είναι να σταματήσει η απεργία. Η ζημιά που παθαίνουν οι παραγωγοί είναι πολύ μεγάλη!


ΑΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου