Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών

 

Εν αναμονή συνάντησης με τον Στουρνάρα

Συναντήσεις στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα φορολογικά μέτρα έχουν σήμερα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου εκπρόσωποι των αγροτών, ενώ αναμένουν την απάντηση του Γ. Στουρνάρα από τον οποίο έχουν ζητήσει συνάντηση. Επίσης, όπως αποφασίστηκε την Κυριακή αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων.
Για σήμερα οι αγρότες σχεδιάζουν να ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του κάθε μπλόκου.

Στις Σέρρες, αγρότες θα πραγματοποιήσουν το πρωί με τα τρακτέρ τους συμβολικό αποκλεισμό του καταστήματος της πρώην ΑΤΕbank.
 
Σε κινητοποίηση και οι ιδιοκτήτες φορτηγών
 
Επί μιάμιση και πλέον ώρα παρέμεινε κλειστή την Κυριακή το μεσημέρι η ΠΑΘΕ στο ύψος του μπλόκου της Νίκαιας όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες πολίτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των αγροτών και συμμετείχαν σε μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο.
 
Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε υπό την στενή παρακολούθηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που επέτρεψαν στους διαμαρτυρόμενους να βγουν στο οδόστρωμα της εθνικής όπου και παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και υπέρ των εργαζομένων και των αγροτών.
 
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες και αγρότες αλλά και εκπρόσωποι φορέων από όλη τη Θεσσαλία, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις ενώ δυναμικό ήταν το παρόν που έδωσαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, τόσο με τη φυσική τους παρουσία όσο και με την παρουσία αρκετών φορτηγών και τρακτόρων που παρατάχθηκαν παραπλεύρως της εθνικής και κόρναραν συνεχώς δίνοντας τον τόνο στο συλλαλητήριο.
 
Επίσης, στη Λάρισα υπήρξε συνεδρίαση της ομοσπονδίας Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας, ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ καθώς και ο συγκεκριμένος κλάδος βαίνει προς κινητοποιήσεις.
 
Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βασίλης Τζιμουράγκας, σήμερα και οι δέκα ομοσπονδίες του κλάδου μεταφορών πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τις μορφές των κινητοποιήσεών τους. Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την Τρίτη καθώς έχουν «κλειστεί» συναντήσεις αύριο το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών και την Τρίτη το πρωί στο υπουργείο Μεταφορών. Ανάλογα με την πορεία των συναντήσεων αυτών θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις με τον κλάδο πάντως στην παρούσα φάση να προσανατολίζεται σε απεργία.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ