Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Α. Τσαυτάρης:Κανένας κίνδυνος για την Τράπεζα Γενετικού Υλικού


Στην ενίσχυση της λειτουργίας της Τράπεζας Γενετικού Υλικού, μέσω του Ανταποδοτικού Ταμείου Σπόρων, διαβεβαίωσε ότι προχωρά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Τσαυτάρης, τονίζοντας πως για αυτό τον λόγο υπήρξε σχετική ρύθμιση στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που πλέον έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.
Επίσης ανέφερε πως αναβαθμίζεται τόσο θεσμικά με την μεταφορά του στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης των Φυτών στη Θεσσαλονίκη, που δημιουργείται για όλα τα φυτά του τόπου μας, όσο και με την στελέχωσή του με επιστημονικό προσωπικό.

Οι διαβεβαιώσεις του υπουργού έγιναν από το βήμα της Βουλής, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, προσπαθώντας να διασκεδάσει της ανησυχίες που εξέφραζε αναφορά του Βουλευτή Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ε. Μαριά, σχετικά με την Τράπεζα Διατήρησης Γενετικού Υλικού στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως, προκειμένου να υποστηριχθούν οι σπόροι και το πολλαπλασιαστικό υλικό, στο καινούργιο οργανόγραμμα του υπουργείου θα υπάρχει ξέχωρη Γενική Διεύθυνση φυτογενετικών πόρων και σπόρων παραγωγής. Επίσης, τόνισε πως θα αναβαθμιστεί και το Ινστιτούτο Ελέγχου Ποικιλιών, με επέκταση του έργου του και στο αγενές πολλαπλασιαστικό υλικό από δέντρα, αμπέλια κλπ., που δεν περνούν τη διαδικασία των σπόρων. Μάλιστα, κάτω από αυτό η δουλειά του θα υποστηριχθεί και από τα ΚΕΠΠΥΕΛ, τα κέντρα ελέγχου πολλαπλασιαστικού υλικού, προς το σκοπό αυτό.



ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου