Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών εν αναμονή του πανελλαδικού συλλαλητηρίου



Με το ενδιαφέρον των αγροτών στραμμένο στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα, συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών χθες, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, έχοντας στο πλευρό τους πολίτες και επιχειρηματίες σε πολλές περιοχές.
Όπως οι υπηρεσίες και τα καταστήματα σε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έκλεισαν σήμερα σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών.

Τα καταστήματα στις Φέρες του Έβρου έκλεισαν ενώ το αδιαχώρητο συνέβη μέσα στην Αλεξανδρούπολη, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των αγροτών με σύνθημα: «Θέλουμε να μην ερημώσει ο τόπος μας».

Στη Δράμα, έκλεισαν υπηρεσίες και πολλά καταστήματα, με την πλατεία Ελευθερίας να γεμίζει από αγρότες, κτηνοτρόφους και πολίτες.

Πάνω από 200 τρακτέρ ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία της Δράμας και μαζί τους συντάχθηκαν και συνάδελφοί τους από τις Σέρρες.

Πορεία προς τη ΔΟΥ Καβάλας πραγματοποίησαν οι αγρότες της Καβάλας και ο δήμος της πόλης κι οι υπόλοιπες υπηρεσίες παρέμειναν κλειστές. Γύρω στα 150 τρακτέρ μπήκαν στην πόλη της Καβάλας, από Χρυσούπολη κι από Αμυγδαλεώνα.


Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα πραγματοποίησαν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης τα μπλόκα των Πράσινων Φαναριών, Βασιλικών και των Μουδανιών, από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων και επικόλλησαν τα αιτήματά τους.

Στη Θεσσαλία και την Πέλλα, οι αγρότες προετοιμάζονται για το παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα το μεσημέρι της Τετάρτης, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων στην Αχαρνών.

Παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και τον κόμβο Μαυροβουνίου στην Αλμωπία και στην Ορεστιάδα.

Αγρότες στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας μαζί με εκπροσώπους των μπλόκων τους συζήτησαν με βουλευτές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας τα προβλήματα του αγροτικού χώρου και το φορολογικό νόμο.

Στην Κρήτη η πρόταση είναι για συλλαλητήριο στο Ηράκλειο την Πέμπτη.

Ρολά και σε μαγαζιά και υπηρεσίες στο Αργος και συλλαλητήριο από τα Ανεξάρτητα Αγροτικά Μπλόκα Πελοποννήσου ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Λακωνία.


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου