Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες. Διαμαρτυρία και στο ΥΠΑΑΤ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην πλατεία Βάθη, οι παραγωγοί-πωλητές αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, διεκδικώντας μείωση του κόστους παραγωγής.
Οι παραγωγοί μοιράζουν δωρεάν τα προϊόντα τους στον κόσμο.

Οι παραγωγοί διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μείωση της τιμής στο πετρέλαιο και στο αγροτικό ρεύμα, μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα και τα εφόδια, καθώς και στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων, αλλά και κατάργηση των ταμειακών μηχανών.
 
Το μεσημέρι, οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτοσυνδικαλιστικού Ζητήματος θα αρχίσουν να διακόπτουν για μία ώρα την κυκλοφορία στην Εγνατία ή σε άλλους επαρχιακούς δρόμους.

Ειδικότερα, 12:00 με 13:00 θα κλείσουν οι δρόμοι στα μπλόκα του Δομοκού, της Φθιώτιδας, του Κάστρου Βοιωτίας και της Θήβας ενώ 14:00 με 15:00 στα μπλόκα των Φερρών Αλεξανδρούπολης, της Χρυσούπολης, της Δράμας των Ν. Κερδυλλίων, των Κουφαλίων και του Κιλκίς.

Το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων θα τεθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα (18:00). Στη σύσκεψη αναμένεται να συζητηθούν τόσο τα αιτήματα των αγροτών, όσο και ο τρόπος αντιμετώπισης της πολυήμερης κινητοποίησης.

Την Τρίτη υπήρξε ένταση στον κόμβο της Νίκαιας όταν οι συγκεντρωμένοι αγρότες επιχείρησαν να κάνουν σύντομη συμβολική πορεία στην Εθνική Οδό, καταλαμβάνοντας μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Μετά από μία δεκάλεπτη διαμαρτυρία κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς τη γέφυρα. Τότε παρενέβησαν τα ΜΑΤ με ασπίδες και γκλομπ, ενώ στις διαμαρτυρίες των αγροτών οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης. Η ένταση κράτησε περίπου ένα δεκάλεπτο.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου