Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Hλεκτρονική κτηνοτροφία στα Δένδρα Τυρνάβου
 
Εδώ και 7 χρόνια ο Ανδρέας Καραφύλλης διατηρεί στα Δένδρα Τυρνάβου μονάδα η οποία συνδυάζει την τεχνολογία με την κτηνοτροφία. Η μονάδα είναι σύγχρονη και πληροί της προϋποθέσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Στην μονάδα εκτρέφονται 120 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, 40 μοσχίδες και 40 μοσχαράκια και εφαρμόζει σύστημα ηλεκτρονικής γαλακτομέτρησης και ηλεκτρονικής ανίχνευσης οίστρου.
Κάθε αγελάδα φέρει ένα ηλεκτρονικό λουράκι, που αποτελεί την ταυτότητα του ζώου, που σημαίνει ότι όταν μπουν στο αρμεκτήριο τις αναγνωρίζει και τις καταγράφει πόσο γάλα παράγεται από την κάθε αγελάδα σε κάθε άρμεγμα.

Επίσης κατά τις γόνιμες μέρες οι αγελάδες παρουσιάζουν έντονη κινητικότητα, γεγονός που αναγνωρίζεται από το ηλεκτρονικό λουράκι και βλέποντας το ημερολόγιο κάθε αγελάδας γίνεται σπερματέγχυση με μεγάλη επιτυχία.

Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ ο κ. Ανδρέας Καραφύλλης τόνισε ότι με την τεχνολογία επιτυγχάνεται καλύτερη και ποιοτική παραγωγή  καθώς και παρακολούθηση των ζώων μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ο  Ανδρέας  Καραφύλλης είναι μέλος του πρότυπου Συνεταιρισμού  Αγελαδοτρόφων – Γαλακτοπαραγωγής  ΄΄ΘΕΣγάλα΄΄ και έχει σπουδάσει στην Γερμανία ηλεκτρονικός.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ