Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Έτρωγαν τα λεφτά των Αγροτών οι Αγροτο-συνδικαλιστές !


Ενα πάρτι αδιαφάνειας, όπου δαπάνες ταξιδιών πληρώνονται δύο και τρεις φορές και χρήματα καταβάλλονται χωρίς παραστατικά, αλλά και συνδικαλιστικής χλιδής, με την ενοικίαση διαμερισμάτων για τους... προέδρους και τους συμβούλους των οργανώσεων, αποτυπώνουν τα πρώτα πορίσματα των ελέγχων στις τρεις τριτοβάθμιες αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, που έχει στην κατοχή της η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Όπως δημοσιεύει η Καθημερινή οι πορισματικές εκθέσεις αφορούν την οικονομική διαχείριση της πενταετίας 2007 - 2011 και την τύχη των 14 εκατομμυρίων ευρώ και πλέον που έλαβαν συνολικά οι τρεις οργανώσεις από τον ΕΛΓΑ.
Τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων που αναμένεται να συνεχιστούν, καθώς στον χορό εισέρχονται πλέον οι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου, ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει και οι οικονομικοί εισαγγελείς κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού όταν, προ ημερών, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρουσία των κ. Αθ. Τσαυτάρη και Μ. Χαρακόπουλου, προανήγγειλε τη διακοπή χρηματοδότησης των τριών οργανώσεων από τον ΕΛΓΑ. Τα χρήματα αυτά, άνω των 3.000.000 ευρώ για το 2012, θα διατεθούν σε δράσεις ενίσχυσης των πολύτεκνων αγροτικών οικογενειών, ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Απουσία νομοθετικού πλαισίου για τη διαχείριση των εκατομμυρίων
Μία ανάγνωση των πορισματικών εκθέσεων αποκαλύπτει την πλήρη απουσία νομοθετικού πλαισίου για τη διαχείριση των εκατομμυρίων που εισέρρευσαν στα ταμεία των τριών οργανώσεων από τον ΕΛΓΑ, επιτρέποντας επί παραδείγματι στην ΠΑΣΕΓΕΣ να διατηρεί, σύμφωνα με το πόρισμα, πλήρες διαμέρισμα για τη διαμονή του προέδρου της στην Αθήνα με μίσθωμα 900 ευρώ και πληρωμένα κοινόχρηστα, να χορηγεί κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης στο προσωπικό με αποζημιώσεις που υπερβαίνουν τα νόμιμα και χορήγηση επιπλέον ποσών για εξαγορά ενσήμων, αλλά και έξοδα κίνησης ύψους 18.000 ευρώ ετησίως ως έξοδα παραστάσεως για τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της.
Και αυτά ενώ ο έλεγχος στη μεγαλύτερη αγροτοσυνδικαλιστική οργάνωση ήταν, όπως αναγνωρίζουν και οι ελεγκτές, μερικός, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις ελέγχθηκε ενδεικτικά ποσοστό μόλις 4,3% των δαπανών.
ΠΑΣΕΓΕΣ με ταμείο μπακάλικου
Η εικόνα της ΠΑΣΕΓΕΣ μοιάζει ''νοικοκυρεμένη'' έναντι όσων διαπιστώνονται στη ΣΥΔΑΣΕ, η οποία εμφανίζεται σε διαδικασία εκκαθάρισης. Η γαλάζια αγροτοσυνδικαλιστική οργάνωση θυμίζει ταμείο... μπακάλικου του περασμένου αιώνα. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση οι λογαριασμοί αφορούσαν χρήματα της κοινωνίας, καθώς στην πενταετία 2007 - 2011 έχει εισπράξει άνω των 2 εκατ. από τον ΕΛΓΑ.
Σχεδόν 20 σελίδες του πορίσματος για τη ΣΥΔΑΣΕ (ελεγκτές Ζ. Μεγαλούδη και Ιω. Τσιλιμάντος) καταλαμβάνει η απαρίθμηση πληθώρας περιπτώσεων διακίνησης χρημάτων χωρίς παραστατικά.
Η εκκαθάριση πληρωμών του Δ.Σ. γίνεται προφανώς χωρίς δικαιολογητικά, αποδεικτικά εισιτηρίων ή τιμολόγια ξενοδοχείων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις καταβάλλεται κόστος διαμονής κατ’ αποκοπήν και εν συνεχεία χρεώνεται το ταμείο της οργάνωσης επιπλέον το πραγματικό κόστος του ξενοδοχείου, διαπιστώνουν οι ελεγκτές.
Ημερήσια αποζημίωση
Τα μέλη του Δ.Σ. της οργάνωσης εμφανίζονται να λαμβάνουν για όλο το διάστημα του ελέγχου ημερήσια αποζημίωση που υπερβαίνει το προβλεπόμενο ποσό των 100 ευρώ. Μόνο το 2008 οι ελεγκτές καταγράφουν την καταβολή εξόδων διαμονής και μετακίνησης των μελών του Δ.Σ. που συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη χωρίς παραστατικά, ενώ το ίδιο έτος η τότε ταμίας της οργάνωσης κ. Ασ. Κτιστάκη εμφανίζεται να εισπράττει -''εκ παραδρομής''- με δύο εντάλματα ποσά 726 ευρώ και 561,78 ευρώ για τη συμμετοχή της στην ίδια ακριβώς συνεδρίαση του Δ.Σ.
Στο ίδιο πόρισμα καταγράφεται και διπλή πληρωμή του ίδιου παραστατικού. Πρόκειται για την αμοιβή δημοσιογράφου ο οποίος επιμελείτο την εφημερίδα της ΣΥΔΑΣΕ και στον οποίο κατεβλήθη το ποσό των 8.300 ευρώ, ως αποδοχές, δύο φορές (και στις 31/8 και στις 31/10), με μοναδικό παραστατικό τη... φωτοτυπία της ίδιας πρωτότυπης απόδειξης.
Μάλιστα, όταν προ ημερών οι ελεγκτές ανακάλυψαν την διπλοεγγραφή και απευθύνθηκαν στον τότε πρόεδρο Ανδ. Σωτηρόπουλο και την ταμία Ασπασία Κτιστάκη, ''εκείνοι'' σημειώνεται στο πόρισμα ''από κοινού ανέλαβαν την ευθύνη και αποκατέστησαν τη ζημία''.


Πηγή: news247.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : e-geoponoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου