Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Πώς το ηλεκτρονικό εμπόριο μετατρέπει αγρότες σε... εκατομμυριούχους στην Κίνα

Πώς το ηλεκτρονικό εμπόριο μετατρέπει αγρότες σε... εκατομμυριούχους στην Κίνα. Οι «διψασμένοι» καταναλωτές και οι ευκαιρίες για υπερκέρδη. Ξεπερνούν το 1 εκατ. τα ηλεκτρονικά καταστήματα.
Στροφή στο ηλεκτρονικό εμπόριο κάνουν δεκάδες αγρότες στην Κίνα καθώς η εκτίναξη του e-commerce έχει δημιουργήσει τεράστιες ευκαιρίες.
«Οι Κινέζοι που μπαίνουν στο internet διψούν για προσφορές και αυτό έχει οδηγήσει αγρότες, όπως ο Liu Yuguo, σε κέρδη εκατομμυρίων», σημειώνει ο ρεπόρτερ των FT.
Μόνο στο site ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, τα ηλεκτρονικά καταστήματα που εδράζουν σε αγροτικές περιοχές έχουν διπλασιαστεί και ξεπερνούν πλέον το ένα εκατομμύριο.
Πολλά χωριά στην Κίνα έχουν πραγματικά μεταμορφωθεί από το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις υψηλές προοπτικές κερδών.
Οι εκεί επιχειρηματίες, όπως ο Yuhuo, ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα των καταστημάτων taobao, όπως λένε τα e-shops, σε σχέση με το παραδοσιακό εμπόριο. «Παλαιότερα, για να διατηρήσεις ένα κατάστημα, έπρεπε να έχεις κεφάλαια γιατί πολλοί πελάτες δεν πληρώνουν με μετρητά. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα δεν προσφέρουν τέτοια επιλογή», σημειώνει, προσθέτοντας ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να είχε επιχείρηση τέτοιας κλίμακας εάν δεν ήταν online.

Δείτε σχετικό βίντεο


πηγή: euro2day.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου