Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Δεκτή η πρόταση ΣΠΕΦ για τις έναντι τιμολογήσεις για φ/β


Δεκτό έγινε το αίτημα του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ), από τον Διαχειριστή του δικτύου, για την ορθολογικότερη τιμολόγηση των έναντι μηνών στο διασυνδεδεμένο σύστημα για τα μη τηλεμετρούμενα Φ/Β πάρκα έως 100 kWp.
Συγκεκριμένα όπως σημειώνει ο ΣΠΕΦ, «σύμφωνα και με την εισήγηση του Συνδέσμου, οι έναντι μήνες Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος θα τιμολογούνται προς παραγωγή 150 kWh/kWp εγκατεστημένης ισχύος.
Έτσι το εισόδημα των παραγωγών κατανέμεται δικαιότερα ημερολογιακά κατά μήκος του έτους, αποφορτίζονται οι πληρωμές των εκκαθαριστικών μηνών Ιουνίου και Οκτωβρίου και μειώνεται η επιβάρυνση της λογιστικής υπερημερίας των εν λόγω παραγωγών, οι οποίοι και ανέμεναν την πληρωμή των δύο αυτών μηνών για να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των ετήσιων αναγκών τους. Η εφαρμογή της νέα κατανομής εκκινεί από τον προσεχή Μάρτιο. Οι χειμερινοί έναντι μήνες (Νοέμβριος, Δεκέμβριος και Ιανουάριος) παραμένουν στα 100 KWh/kWp.
Υπενθυμίζεται πως η λύση είναι μεταβατική και μέχρι να εφαρμοστεί η μηνιαία τηλεμέτρηση και σε αυτή την κατηγορία Φ/Β εγκαταστάσεων του ηπειρωτικού συστήματος από τον ΔΕΔΔΗΕ».

πηγή: energypress.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου