Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Για ολιγωρία εγκαλεί το ΥΠΑΑΤ η Αραμπατζή



Τη δέσμευση ότι δεν θα παρακρατηθούν οι οφειλές προς τον ΟΓΑ από το 50% της ενιαίας ενίσχυσης, που θα καταβληθεί ακέραια την Τρίτη 11 Νοεμβρίου, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Σερρών της Ν.Δ. κ. Φωτεινής Αραμπατζή.
Η κ. Αραμπατζή με αφορμή την επίκαιρη ερώτησή της για την πρωτοφανή, βιβλική χαλαζόπτωση στο Νομό Σερρών στις 18 Ιουνίου 2014 άσκησε δριμεία κριτική στο ΥΠΑΑΤ για ολιγωρία και διολίσθηση στις συμβατικές διαδικασίες του ΕΛΓΑ για μια καταστροφή, που έπρεπε ν ‘ αντιμετωπιστεί με διαδικασίες μέτρων έκτακτης ανάγκης.

Η κ. Αραμπατζή έκανε λόγο για έλλειψη πολιτικής τόλμης να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία προκαταβολής αποζημιώσεων σε περιπτώσεις ολοσχερούς καταστροφής και σε καλλιέργειες άμεσης συγκομιδής, για την οποία υπήρξε και υπόμνηση του Πρωθυπουργού προς τον κ. Καρασμάνη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Και θεωρούσα ευτυχή συγκυρία το γεγονός ότι την προκαταβολή σε τέτοιες περιπτώσεις την είχε εισηγηθεί με πρόταση  νόμου-τροπολογία, ποιος; Ο νυν Υπουργός ΥΠΑΑΤ ο κ. Καρασμάνης, όταν ήταν βουλευτής προς τον κ. Τσαυτάρη, και τη συνυπέγραψαν άλλοι 51 βουλευτές.
Δυστυχώς δεν επιδείχθηκε καμία πολιτική υπέρβαση και τόλμη.  Δεν μας καλέσατε καν να το συζητήσουμε, όπως είχα γραπτά και προφορικά ζητήσει.
Και είναι ακόμη περισσότερο δυσάρεστο γιατί για το θέμα είχε ενημερωθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, στις 24 Ιουλίου από εμένα προσωπικά, και ζήτησε από τον Υπουργό να το εξετάσει με προσοχή.
Λυπάμαι πραγματικά, που με τέτοιες παραλείψεις οι Υπουργοί αδικούν την εργώδη προσπάθεια της Κυβέρνησης, τη στιγμή που δεν πρόκειται για αποφάσεις με μνημονιακό περιεχόμενο, αλλά για πρωτοβουλίες πολιτικής και νομικής ευελιξίας από έναν κορβανά, όπως ο ΕΛΓΑ, που χάρη στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών διαθέτει χρήματα.»

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου