Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Μαύρες μπίζνες (;) στην πλάτη των ελλήνων αγροτών




Αυτή είναι η Ελλάδα, του γρήγορου κέρδους και της αδιαφάνειας.  
Από το σύνολο των 3.861 συνεταιρισμών που είχαν μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή 31-10-2014,  εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Οργανώσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μόνο το 13% εμφανίζεται ενεργό.
Όλα τα σχήματα αγροτικών συνεταιρισμών, πρέπει να αποδείξουν ότι λειτουργούν νόμιμα, μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου.  
Με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες,  δεν ξεπερνούν τους 499 οι πραγματικά ενεργοί αγροτικοί συνεταιρισμοί σε όλη την χώρα.  
Σύμφωνα και με την αξιολόγηση «πρώτης έγγραφης»,  διαθέτουν τουλάχιστον επτά μέλη, εμφάνισαν την τελευταία τριετία κύκλο εργασιών, έχουν καταχωρίσει το καταστατικό τους σε αρμόδια δικαστική Αρχή και η ανάδειξη της ηγεσίας τους έγινε παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.
Οι υπόλοιποι 3.362 αν μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου δεν έχουν αποδείξει ότι είναι πραγματικά ενεργοί αγροτικοί συνεταιρισμοί και πληρούν τα προαναφερθέντα  κριτήρια, αυτομάτως θα χαρακτηριστούν ανενεργοί, που σημαίνει ότι θα οδηγηθούν σε κλείσιμο και εκκαθάριση.
Μέχρι στιγμής, γνώστες της κατάστασης, δηλώνουν  ότι ήδη, έχουν δοθεί άπειρες παρατάσεις και οι συνεταιρισμοί δεν έχουν ανταποκριθεί και  θεωρείται ότι ακόμα μία φορά θα μείνουν σιωπιλοί και σε αυτό το κάλεσμα.
Δεν θα προσκομίσουν νέα στοιχεία και άρα θα κλείσουν, αφού ούτως η άλλως δεν είναι παρά αγροτικές οργανώσεις – σφραγίδες.
Μία κατάσταση που σέρνεται από 2011 και καθώς αργεί το ξεσκαρτάρισμα των υγιών-πραγματικών συνεταιρισμών που έχουν όντως παραγωγή,  το τοπίο παραμένει θολό.  
Το ερώτημα που γεννάται είναι, ποιους εξυπηρετεί το θολό τοπίο και γιατί δίνονται συνεχείς παρατάσεις και αφήνουν οι υπεύθυνοι να αιωρείται η αίσθηση αδιαφάνειας;

ΠΗΓΗ : kONTRANEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου