Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Συλλήψεις για απάτες με φωτοβολταϊκά


Τρία άτομα που εξαπατούσαν ιδιώτες, εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά με το πρόσχημα κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων, συνελήφθησαν στην Αττική.
Πρόκειται για τρεις άνδρες, 41, 45 και 47 ετών, οι οποίοι που δρούσαν σε περιοχές της Κηφισιάς, της Αθήνας και του Μαρκόπουλου. Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία αφορά συνολικά έξι άτομα, εκ των οποίων οι πέντε εμφανίζονταν ως διοικούντες την εμπλεκόμενη ανώνυμη εταιρεία και ο έκτος ήταν λογιστής.
Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει εξιχνιάσει 17 περιπτώσεις απάτης με λεία άνω των 600.000 ευρώ και φοροδιαφυγή 1,2 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα από τα μέλη της σπείρας παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος ανώνυμης εταιρείας που λειτουργούσε από το 2010 και αναλάμβανε την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων, εισπράττοντας από ιδιώτες μεγάλα χρηματικά ποσά ως προκαταβολή, χωρίς ουδέποτε να ξεκινήσουν τα υποτιθέμενα έργα.
Τα γραφεία της εταιρείας είχαν διακόψει τη λειτουργία τους, αιφνιδίως και απροειδοποίητα, ενώ παράλληλα είχε ενοικιαστεί άλλος επαγγελματικός χώρος στο Νέο Ψυχικό, σε διεύθυνση άγνωστη στους πελάτες της εταιρείας. Μοναδική μέτοχος της εταιρείας διαπιστώθηκε ότι είναι Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, με έδρα στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και οι αρμόδιες ΔΟΥ θα ενημερωθούν για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ