Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Ο πυρηνoτρύτης απειλεί την ελιά


Από την Ομάδα υποστήριξης για την προώθηση της αγροτικής παραγωγής στο νομό Έβρου της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κας Μαυρανεζούλη – Νικολάου Γεωργίας και από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου ανακοινώνεται ότι:
Η ελιά βρίσκεται στο βλαστικό στάδιο Ε, λίγο πριν την ανθοφορία στις πρώιμες περιοχές. Αναμένεται η ανθοφορία στις πρώιμες και μεσοπρώιμες περιοχές τις επόμενες ημέρες. Προβλέπεται μεγάλη ανθοφορία την φετινή καλλιεργητική περίοδο.
Ξεκίνησε η πτήση του εντόμου το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Ο αριθμός των συλλήψεων στις φερομονικές παγίδες είναι μέτριος και η πτήση του εντόμου συνεχίζεται. Παρατηρούνται ελάχιστες ωοτοκίες στις ανθοταξίες και αναμένεται η έξοδος των σκουληκιών τις επόμενες ημέρες.
ΨΕΚΑΣΜΟΙ
Συνιστάται στους ελαιοκαλλιεργητές να ψεκάσουν τις επόμενες 2-3 ημέρες στις πρώιμες περιοχές με το ξεκίνημα του κροκιάσματος-ανθοφορίας και στην συνέχεια στις μεσοπρώιμες και όψιμες περιοχές, λαμβάνοντας υπόψη το βλαστικό στάδιο της ελιάς που πρέπει να είναι λίγο πριν την έναρξη της ανθοφορίας (κρόκιασμα) η ακόμη και στο ξεκίνημα της ανθοφορίας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Όταν γίνεται συνδυασμένη καταπολέμηση να χρησιμοποιούνται φυτοπροστατευτικά προϊόντα που αντιμετωπίζουν περισσότερους εχθρούς και να ελέγχεται η συνδυαστικότητά τους.
2. Να επιλέγονται τα κατάλληλα φάρμακα από τις λίστες των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που προβλέπονται
3. Να εφαρμόζονται πιστά οι οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.
 
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ