Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Πλήγμα στα σιτηρά της Λάρισας

Πλήγμα στα σιτηρά της Λάρισας


Εκτεταμένες ζημιές σε ορισμένες περιοχές του Νομού Λάρισας έχουν υποστεί τα σιτηρά με κίνδυνο να υπάρχει χαμηλή ως και καθόλου παραγωγή για ορισμένα χωράφια.
Όπως αναφέρει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας «Αυτό θα επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στο εισόδημα των αγροτών ειδικότερα σε αυτή την συγκυρία με το υψηλό κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές στον παραγωγό, τα συνεχή χαράτσια και την άδικη και σκληρή φορολόγηση που έχει ψηφίσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον ΕΛΓΑ στην Λάρισα ειπώθηκε ότι η συγκεκριμένη ζημιά στα σιτηρά δεν συγκαταλέγεται στα ζημιογόνα αίτια και δεν αποζημιώνεται από τον κανονισμό λειτουργίας του οργανισμού.

Για μια ακόμη φορά αναδείχνεται η αναγκαιότητα ολοκληρωτικής αλλαγής του πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ. Παλεύουμε για δημόσιο ΕΛΓΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει όλα τα ζημιογόνα αίτια στην παραγωγή και το κεφάλαιο και θα παρέχει ουσιαστική ασφάλιση και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς».

Καταλήγοντας η Η ΕΟΑΣΝΛ ζητάει από τον ΕΛΓΑ και την κυβέρνηση να καλύψει την φετινή ζημιά στην παραγωγή των σιτηρών και να την αποζημιώσει σύμφωνα με την διαδικασία αποζημιώσεων.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου