Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Καταργούνται οι φόροι υπέρ ασφαλιστικών ταμείων

Καταργούνται οι φόροι υπέρ ασφαλιστικών ταμείων


Τους 51 φθάνουν οι κοινωνικοί πόροι συνολικά 22 επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων που καταργούνται από την 1η Ιανουαρίου 2015 στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας με την τρόικα.
Πρόκειται για πόρους οι οποίοι επιβαρύνουν διάφορες συναλλαγές, από τη χονδρική πώληση αλεύρων έως τις άδειες γάμων και βαπτίσεων που εκδίδονται από την Εκκλησία.
 
Η κατάργησή τους θα κοστίσει στα ασφαλιστικά ταμεία 176 εκατ. ευρώ ετησίως σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, το οποίο υποστηρίζει ότι δεν θα υποστεί σημαντικό πλήγμα η ρευστότητα των Ταμείων.

Οι φόροι υπέρ τρίτων που καταργούνται περιγράφονται σε εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας κ. Ι. Βρούτση. Στην εγκύκλιο υπάρχει πίνακας όπου περιγράφονται αναλυτικά οι εν λόγω φόροι και οι επιπτώσεις τους ανά ασφαλιστικό ταμείο.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας αναγνωρίζουν ότι θα υπάρξει απώλεια πόρων αλλά επισημαίνουν ότι δεν θα είναι τέτοια ώστε να πλήξει σημαντικά τη ρευστότητα των Ταμείων και προτάσσουν το επιχείρημα ότι η κατάργησή τους θα ενισχύει τη διαφάνεια στη διαμόρφωση των τιμών.


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου