Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Συνέδριο με θέμα «Μοναστηριακή Διατροφή, Γεωργική Παραγωγή και Ανάπτυξη της Υπαίθρου»

Διήμερες εκδηλώσεις για τη μοναστηριακή διατροφή


Συνέδριο με θέμα «Μοναστηριακή Διατροφή, Γεωργική Παραγωγή και Ανάπτυξη της Υπαίθρου» πραγματοποιείται σήμερα, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που άρχισαν χθες το βράδυ και διοργανώνει του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο Μουσείο Γαστρονομίας, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στου Ψυρρή.
Τις εργασίες του συνεδρίου θα κηρύξει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και στόχος του υπουργείου είναι να αναδείξει τη σημασία της μοναστηριακής διατροφής και γαστρονομίας στο ευρύ κοινό, καθώς αυτή αποτελεί συνέχιση της διατροφής της αρχαίας Ελλάδας, η οποία διασώθηκε δια της Ορθοδοξίας και μέσω του Βυζαντίου και αποτελούσε την τυπική διατροφή της ελληνικής οικογένειας μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ΄70.

Στόχος του υπουργείου είναι να καθιερώσει Σήμα Περιμοναστηριακών Ζωνών και να συνδέσει τη Μοναστηριακή ελληνική δίαιτα με το κίνημα των vegeterian διεθνώς.

Το Σήμα θα αφορά τον χαρακτηρισμό των Περιμοναστηριακών Ζωνών και τους χώρους εστίασης που προσφέρουν Μοναστηριακή Διατροφή εντός της Περιμοναστηριακής Ζώνης.

Η χθεσινή εκδήλωση περιελάμβανε έκθεση βιβλίων, φωτογραφικού υλικού, σκευών και εργαλείων, καθώς και παρουσίαση δημιουργιών μοναστηριακής κουζίνας από τους Πατέρες Γερμανό (Μονή Τατάρνας) και Επιφάνια (Μυλοπόταμο Αγίου Όρους) και το Αριστοτέλη Ζέρβα σεφ του Μουσείου.ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ