Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Ο Βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας Κέλλας:Γιατί καθυστερούν οι πληρωμές στους αγρότες


Με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη είχε συνάντηση, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.
Ο βουλευτής έθεσε στον αναπληρωτή υπουργό το μεγάλο θέμα των καθυστερήσεων των πληρωμών σε αγρότες και κτηνοτρόφους, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 2 χρόνια και έλαβε διαφωτιστικές απαντήσεις για του αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.
 Αναλυτικότερα:
  • Σχετικά με την εξισωτική του 2013 η οποία παραμένει απλήρωτη, ο αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Κέλλα πως μέχρι τις 15 Μαΐου θα εκδοθεί η προκήρυξη, για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των δικαιούχων.
  • Για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου από το 2013, ο βουλευτής επεσήμανε στον Υπουργό , ότι είναι αναγκαίο για την στήριξη των παραγωγών να γίνει εξ ολοκλήρου και σε μια δόση, λαμβάνοντας την απάντηση πως αυτό θα διευθετηθεί άμεσα, εντός του Μαΐου και το πιθανότερο μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.
  • Όσον αφορά  την πληρωμή του Άρθρου 68, οι κτηνοτρόφοι θα πληρωθούν εντός του Μαΐου, το πιθανότερο την επόμενη εβδομάδα.
  • Επίσης τέθηκε το θέμα της επίσπευσης της πληρωμής του ΦΠΑ του 2013, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει μετά τους σχετικούς ελέγχους και διασταυρώσεις , από τις εφορίες.
  • Ειδική αναφορά έγινε από τον κ. Κέλλα και για τις ενστάσεις των απορριφθέντων στα νιτρικά ( ο βουλευτής έχει καταθέσει ως τώρα 5 ερωτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα ), με τον Υπουργό να τον ενημερώνει ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη από τις ΔΑΟΚ, όπου εξετάζονται οι ενστάσεις, μετά από σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
  • Τέλος, αναφορικά με τις πληρωμές των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων για αγρότες και κτηνοτρόφους, ο κ. Κέλλας ενημερώθηκε ότι εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για την νιτρορύπανση των ετών 2012 – 2013 και  θα ακολουθήσουν οι πληρωμές για τα καπνά και τα τεύτλα όπως και των προγραμμάτων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ