Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης στο Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις-Άνοιξη 2014»


15-58-2014 ΓΚΑΖΙ ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ2Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, βρέθηκε στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Γευστικού Πολιτισμού «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις-Άνοιξη 2014», στην «Tεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, το οποίο διοργάνωσε το περιοδικό «Αθηνόραμα».

Τον κ. Τσαυτάρη ξενάγησε στα περίπτερα η εκδότρια του περιοδικού κα Άννη Ηλιοπούλου και ο διευθυντής του φεστιβάλ κ. Διονύσης Κούκης. Μαζί με τον Υπουργό ήταν και η Ευρωπαία Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κα Μαρία Δαμανάκη.
Ο Υπουργός συνομίλησε με τους παραγωγούς που εκθέτουν τα τοπικά τους προϊόντα στο Φεστιβάλ, σχετικά με την παραγωγική διαδικασία των προϊόντων τους, αλλά και τη σημασία της διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής, με το δευτερογενή τομέα της μεταποίησης, αλλά και με τον τριτογενή των υπηρεσιών, δηλαδή του Τουρισμού, ώστε να αναδειχθεί η ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, που αποτελεί «διαβατήριο» για την εξωστρέφεια και την καθιέρωσή τους στις αγορές του εξωτερικού.

Ο κ. Τσαυτάρης μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι που είμαι εδώ όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι ορισμένοι από τους καλύτερους παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων. Για μας αποτελεί στρατηγικό στόχο η στροφή προς μία γεωργία ποιότητας και όχι χαμηλού κόστους. Μία γεωργία με πιστοποίηση στις διαδικασίες της, αλλά και στα παραγόμενα προϊόντα της. Στο Υπουργείο κάνουμε προσπάθεια, ώστε να ενισχύσουμε την πρωτογενή παραγωγή και να υπάρχει διασύνδεση με τη μεταποίηση και τη διακίνηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων. Τα ποιοτικά παραδοσιακά προϊόντα συνδέονται με την ελληνική γαστρονομία που αποτελεί κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού μας και με τη σειρά της υποστηρίζει τον τουρισμό, τομέας που μπορεί με τη σειρά του να υποστηρίξει την κατανάλωση ελληνικών προϊόντων. Αυτή είναι μια νέα μορφή εξωστρέφειας που υποστηρίζουμε θερμά».
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πρόσθεσε πως είναι ευτυχής σύμπτωση το γεγονός ότι το Φεστιβάλ γίνεται την ίδια χρονική στιγμή που15-5-2014 ΓΚΑΖΙ ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ1 υλοποιείται το πρόγραμμα του Υπουργείου για τη διανομή φρούτων στα ελληνικά σχολεία, σε μια πρωτοβουλία ενημέρωσης των παιδιών για την υγιεινή διατροφή και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, όπως και με την εκδήλωση για τη Μοναστηριακή Διατροφή που διοργάνωσε αυτό το διήμερο το ΥπΑΑΤ.
Τέλος, πρόσθεσε ότι «οι εκθέσεις ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, όπως το Φεστιβάλ του Αθηνοράματος, είναι ένας κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα των ιδιωτικών πρωτοβουλιών και του Υπουργείου και είναι απαραίτητο να υπάρχουν όλοι οι κρίκοι για να δημιουργηθεί η γέφυρα της ποιότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου