Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Καθορίζουν τη στάση τους οι κινητοποιημένοι αγρότες

Σε διαβουλεύσεις εξακολουθούν να βρίσκονται οι αγρότες στη Β. Ελλάδα προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους ύστερα από την αδιέξοδη, όπως οι ίδιοι τη χαρακτηρίζουν, χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ άλλοι κρίνουν πως έχει επέλθει τέλμα. Στο πλαίσιο αυτό, καθοριστικής σημασίας για τα επόμενα “βήματα” είναι οι οι γενικές συνελεύσεις, που πρόκειται να γίνουν σήμερα το απόγευμα.
Στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των αγροτών στα “Πράσινα Φανάρια” καθώς, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, η παρουσία της ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο σημείο, δυσχεραίνει κατά πολύ τις κινήσεις τους.
Σημείωσε δε ότι κάποιοι από τους αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο δεν αποκλείεται να αποχωρήσουν σήμερα, αφού άποψή τους αποτελεί ότι η όλη κατάσταση είναι αδιέξοδη. Στο μεταξύ, ακυρώθηκε η σημερινή συνάντηση που είχε προγραμματιστεί με τον γραμματέα του πρωθυπουργού Δημήτρη Βαρτζόπουλο. Αγρότες στον κόμβο των Σφαγείων, στα Βασιλικά, τηρούν για σήμερα στάση αναμονής, ενώ ακριβώς το ίδιο πράττουν και οι συνάδελφοί τους στο μπλόκο των Μουδανίων.
Στην Πέλλα, οι αγρότες πρόκειται να έχουν συνάντηση αργά το απόγευμα προκειμένου να ανασυνταχθούν και να κινηθούν δυναμικά στις επόμενες ημέρες, όπως υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Καμτσής, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων. Παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία, τα οποία και ενισχύονται, σύμφωνα με τον κ. Καμτσή.
Ησυχία επικρατεί στο μπλόκο της Κουλούρας στην Ημαθία και το απόγευμα θα γίνει νέα γενική συνέλευση. Πάντως, ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της “Πρωτοβουλίας', αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν αποκλείεται στο Σαββατοκύριακο να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις.
Στις Σέρρες, μερίδα αγροτών τηρεί στάση αναμονής και εντός της ημέρας πρόκειται να καθορίσει τη μορφή κινητοποιήσεων στις επόμενες ημέρες, ενώ αυτοί της Μαυροθάλασσας βρίσκονται καθ' οδόν προς τον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, όπου και πρόκειται να προβούν σε συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος.
Ησυχία επικρατεί στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη. Υπενθυμίζεται ότι αγρότες της περιοχής, σε σύσκεψη αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια στο κέντρο των πόλεών τους την προσεχή Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, ζητώντας από τους δημάρχους της περιοχής να κρατήσουν κλειστά τα Δημαρχεία σε ένδειξη συμπαράστασης στις διεκδικήσεις τους.
Παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Χρυσούπολης, στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας-Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα του Δήμου Καβάλας, ενώ στον Έβρο εντοπίζονται σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.
Στη Θεσσαλία και στη Βοιωτία, οι αγρότες πρόκειται να συναντηθούν αργά το μεσημέρι προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

ΠΗΓΗ :  ΠΑΣΕΓΕΣ