Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Γ Στουρνάρας : Διαβεβαιώση για επίσπευση έκδοσης εγκυκλίου για τα φορολογικά των αγροτών


Την διαβεβαίωση ότι θα επισπευστούν οι διαδικασίες για την έκδοση από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων της εγκυκλίου, που θα δίνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις για το τι θα ισχύσει σχετικά με τα φορολογικά των αγροτών, ανέφερε πως έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Χαρακόπουλος, στις 20 Φεβρουαρίου, σε συνέντευξή του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Μιχάλη Ψύλο.
Επίσης, ο κ. Χαρακόπουλος, ερωτηθείς για τη φορολόγηση των αγροτών σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Φέτος τα αιτήματα των αγροτών στις κινητοποιήσεις τους εστιάζονται κυρίως στη φορολόγησή τους. Όσον αφορά στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων αποτρέψαμε τη φορολόγηση των αγροτικών κτισμάτων, δεν φορολογούνται στάνες, αποθήκες, κοτέτσια, μαντριά κ.ά.. Επιπλέον, εξορθολογίσαμε τη φορολόγηση της αγροτικής γης σε σχέση με τις αρχικές προτάσεις που ήταν πραγματικά ένα άχθος ασήκωτο για τους αγρότες»

Ενώ για την αλλαγή της φορολόγησης των αγροτών και την υπαγωγή τους στο καθεστώς των στοιχείων εσόδων-εξόδων είναι πλέον θέμα των διευκρινίσεων που εκκρεμούν.

Επιπλέον, ανέφερε  ότι: «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα υπαγωγής των αγροτών, που θα κρατούν στοιχεία εσόδων-εξόδων στον ΟΑΕΕ. Οι αγρότες αυτοί παραμένουν στον ΟΓΑ. Θέλω, επίσης, να διευκρινίσω για άλλη μια φορά ότι δεν μιλούμε για βιβλία εσόδων-εξόδων, αλλά για στοιχεία εσόδων-εξόδων, γεγονός που σημαίνει ότι οι αγρότες δεν είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν κάθε μήνα στον λογιστή, αλλά μία φορά το χρόνο όταν κάνουν τη φορολογική τους δήλωση θα υποβάλλουν και μία κατάσταση με τα παραστατικά εσόδων-εξόδων. Να θυμίσω, επίσης, ότι οι αγρότες απαλλάσσονται για μια πενταετία του τέλους επιτηδεύματος, ενώ ειδικά για τους αγρότες η προκαταβολή φόρου μειώθηκε στο μισό από 55% στο 27,5%».
ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου