Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Στο πλευρό των αγροτών πολίτες και επιχειρήσεις


Υπηρεσίες και καταστήματα σε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έκλεισαν σήμερα, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών.
Τα καταστήματα στις Φέρες του Έβρου έκλεισαν ενώ το αδιαχώρητο συνέβη και μέσα στην Αλεξανδρούπολη, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των αγροτών με σύνθημα: «Θέλουμε να μην ερημώσει ο τόπος μας».

Στη Δράμα, έκλεισαν υπηρεσίες και πολλά καταστήματα, με την πλατεία Ελευθερίας να γεμίζει από αγρότες, κτηνοτρόφους και πολίτες.

Πάνω από 200 τρακτέρ ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία της Δράμας και μαζί τους συντάχθηκαν και συνάδελφοί τους από τις Σέρρες.

Πορεία προς τη ΔΟΥ Καβάλας πραγματοποίησαν οι αγρότες της Καβάλας και ο δήμος της πόλης κι οι υπόλοιπες υπηρεσίες παρέμειναν κλειστές. Γύρω στα 150 τρακτέρ μπήκαν στην πόλη της Καβάλας, από Χρυσούπολη κι από Αμυγδαλεώνα.

Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα πραγματοποίησαν σήμερα στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης τα μπλόκα των Πράσινων Φαναριών, Βασιλικών και των Μουδανιών, από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων και καρφίτσωσαν τα αιτήματά τους.

Στη Θεσσαλία και την Πέλλα, οι αγρότες προετοιμάζονται για το παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα το μεσημέρι της Τετάρτης, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων στην Αχαρνών.

Παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και τον κόμβο Μαυροβουνίου στην Αλμωπία και στην Ορεστιάδα.

Αγρότες στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας μαζί με εκπροσώπους των μπλόκων τους συζητούν σήμερα με βουλευτές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας τα προβλήματα του αγροτικού χώρου και το φορολογικό νόμο.

Στην Κρήτη η πρόταση είναι για συλλαλητήριο στο Ηράκλειο την Πέμπτη.

Ρολά και σε μαγαζιά και υπηρεσίες σήμερα στο Αργος και συλλαλητήριο από τα Ανεξάρτητα Αγροτικά Μπλόκα Πελοποννήσου ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Λακωνία.

Νωρίτερα το paseges.gr έγραφε:

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις - πανελλαδικό συλλαλητήριο την Τετάρτη στην Αθήνα

Με το ενδιαφέρον των αγροτών στραμμένο στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει για την Τετάρτη στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα, συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Αναλυτικότερα, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν την Κυριακή αγρότες της Θεσσαλίας στον κόμβο της Νίκαιας. Οι συγκεντρωμένοι, που παρέμειναν στο οδόστρωμα της ΠΑΘΕ πάνω από μία ώρα, φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και υπέρ των εργαζομένων και των αγροτών.

Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας προς τους συγκεντρωμένους, «τα μέτρα αυτά είναι καρμανιόλα και στέλνουν τους αγρότες στην ανεργία».

«Ο αγώνας που κάνουμε είναι για μπορέσουμε να πάρουμε ανάσα και να μην μας πάρουν ότι μας έχει απομείνει. Παράλληλα όμως είναι και ένας αγώνας με διάρκεια για τους νεότερους αγρότες προκειμένου να μπορέσουν να έχουν μέλλον» τόνισε.

Ο κ.Μπούτας επισήμανε και τη σημασία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που αποφάσισαν οι αγρότες για την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι στην Αθήνα, στην πλατεία Βάθη.

«Πρέπει να βουλιάξει η πλατεία προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που ακολουθείται και να πιέσουμε να δοθούν λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας» τόνισε.

Επίσης ανέφερε ότι έχει αποφασιστεί, εκπρόσωποι αγροτών, να επισκεφθούν το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να ζητήσουν τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και τον διοικητή του ΟΓΑ, με αίτημα να σφραγισθούν όλα τα βιβλιάρια των αγροτών για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Στη νέα εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, την Κυριακή, οι αγρότες σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Καλαμακίου και άφησαν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα. Ενώ αργότερα προγραμμάτιζαν να στήσουν μπλόκο στο 103ο χιλιόμετρο της «Κορίνθου - Πατρών».

Επίσης, συμβολικά κλείστηκε ο κόμβος της Κουλούρας από οι αγρότες Ημαθία, ενώ είχε αποκλεισθεί και ο κόμβος των Σφαγείων, στα Βασιλικά.

Στο μπλόκο της Κουλούρας βρέθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματός του.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι πέρσι από το ίδιο μπλόκο είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες και αντί γι' αυτό «βλέπουμε αυτή τη στιγμή να γίνεται φορολογική επιδρομή στους αγρότες».

«Η Ελλάδα θα αντισταθεί στα μπλόκα, θα αντισταθεί στις πόλεις, θα αντισταθεί στην περιφέρεια, απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων που θέλει να μην παράγει αγροτικά προϊόντα η χώρα και να μετατραπούν οι Έλληνες σε υπαλλήλους των 250 ευρώ και συνταξιούχους των 200 ευρώ» τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαστε δίπλα τους και θα είμαστε δίπλα τους σε όλοες τις κινητοποιήσεις».

Αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο «Πράσινα Φανάρια» παραμένουν στο σημείο και σύμφωνα με το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, Γρηγόρη Παπαθεοδώρου σήμερα Δευτέρα, το πρωί, θα ξεκινήσουν με μηχανοκίνητη πορεία, με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, για το κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Μετά τις 15:00, τον κόμβο αναμένεται να επισκεφθούν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Την Εγνατία Οδό Σερρών – Καβάλας, στο κόμβο των Κερδυλλίων, έκλεισαν για περίπου μισή ώρα οι Σερραίοι αγρότες που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους παραταγμένα παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού, από την Παρασκευή.

Στην περιοχή βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη, ενώ η κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων διεξαγόταν, για τα είκοσι λεπτά της αγροτικής διαμαρτυρίας, από παρακείμενους δρόμους.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου