Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Στους δρόμους βγαίνουν τα τρακτέρ

 
Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες αρχής γενομένης από την Τρίτη. Σε σύσκεψη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και των Αγροτικών Συλλόγων της Επαρχίας Φαρσάλων που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, οι αγρότες αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν αρχικά παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών.
Από τη συμμετοχή των αγροτών θα εξαρτηθεί και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.

Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής του «μπλόκου της Νίκαιας»-από τις περσινές κινητοποιήσεις-και με την μαζική συμμετοχή εκπροσώπων από τα λοιπά μπλόκα από την Έβρο μέχρι και την Κρήτη.

Εξάλλου, αποφασίστηκε την ερχόμενη Παρασκευή να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, έξω από τις εφορείες, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Agrotica.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών, είναι η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να κρατούν, να θεσμοθετηθεί 40.000 αφορολόγητο εισόδημα για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5.000 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί καθώς και η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη τα εξής: 

«Ομόφωνη ήταν η εκτίμηση πως η αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων και η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών είναι μονόδρομος. Οποιαδήποτε κατάκτηση πραγματοποιήθηκε ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και συγκρούσεων, πολυήμερων κινητοποιήσεων.

"Οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς απέφεραν αποτελέσματα, εμπόδισαν την λήψη ακόμη πιο σκληρών αντιαγροτικών μέτρων. Σήμερα επιβάλλεται οι αγώνες να οργανωθούν ακόμη καλύτερα, να γίνουν πιο μαζικοί, σε κοινή δράση και συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους εμπόρους και βιοτέχνες, την νεολαία για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

"Μετά από πλούσιο διάλογο εκφράστηκε η αταλάντευτη απόφαση των αγροτών της Επαρχίας Φαρσάλων να πρωτοστατήσουν για μια ακόμη φορά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις όπως πάντα έκαναν σε όλους τους αγροτικούς αγώνες. Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα σε χωριά που δεν υπάρχουν σύλλογοι θα ενημερώσουν τους αγρότες της Επαρχίας για τα οξυμμένα προβλήματα τις επόμενες μέρες. Είναι χρέος όλων των αγροτών να παλέψουν για την επιβίωση των οικογενειών τους, κανένας εφησυχασμός και επανάπαυση. Λύση μπορούμε να διεκδικήσουμε μόνο με τον ενωμένο αγώνα και την μαζική συμμετοχή.


"Καλούνται όλοι οι αγρότες της Επαρχίας Φαρσάλων να υλοποιήσουν μαζικά και δυναμικά την απόφαση της σύσκεψης που είναι η συγκέντρωση τρακτέρ στις πλατείες των χωριών από την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014»


Ξεσηκωμός και στην Ηλεία από τη Δευτέρα

Στην εθνική οδό Πατρών- Πύργου, στο ύψος της Μαραθιάς, θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται από αύριο το πρωί οι αγρότες του νομού Ηλείας μαζί με τα τρακτέρ τους, στο πλαίσιο της έναρξης κινητοποιήσεων κατά της εφαρμογής του νέου μέτρου, που τους αναγκάζει να τηρούν πλέον βιβλία εσόδων- εξόδων, κάτι που θα τους οδηγήσει, όπως υποστηρίζουν στον οικονομικό και επαγγελματικό αφανισμό.

Παράλληλα κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποίησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, μεθαύριο στις 11 το πρωί οι αγρότες θα μεταβούν με τα τρακτέρ και τα αυτοκίνητά τους στον Πύργο, για να αποκλείσουν τη ΔΟΥ.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλλά και επαγγελματίες, διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και κάλεσαν ολόκληρη την κοινωνία να σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα που ξεκινά και ο οποίος τονίζουν ότι αυτή τη φορά, θα φτάσει μέχρι το τέλος, γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή.
 
ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου