Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Ετοιμάζουν ομάδα κτηνοτρόφων στήν Κρήτη.

Ουσιαστικά αρωγός στις σύνθετες διαδικασίες που απαιτούνται για να δημιουργηθούν για πρώτη φορά σε επίπεδο Κρήτης ομάδες παραγωγών κτηνοτρόφων, θα είναι η Περιφέρεια Κρήτης. Στην κατεύθυνση αυτή ήδη τίθενται οι βάσεις για να συσταθεί στο νησί ομάδα παραγωγών κτηνοτρόφων και συγκεκριμένα στο δήμο Αρχανών-Αστερουσίων.
Η πρώτη συνάντηση-σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια ανάμεσα στην αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, τους παραγωγούς-κτηνοτρόφους από τις περιοχές Εθιά, Παράνυμφους, Μεταξοχώρι, Αρμανώγεια, Πύργο, Πλακιώτισσα, και την αντιδήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων Ειρήνη Χουδετσανάκη. Στην σύσκεψη η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης ενημέρωσε για τις διαδικασίες-κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσουν οι κτηνοτρόφοι για την σύσταση ομάδας παραγωγών που θα τους βοηθήσει να παράγουν, να τυποποιούν, και να εμπορεύονται τα προϊόντα τους στις αγορές της Ελλάδας και στο εξωτερικό, αποκτώντας το σήμα ποιότητας της Περιφέρειας Κρήτης (brand name ΚΡΗΤΗ).

Ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα της συνάντησης δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου που υπογράμμισε ότι υλοποιείται ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας και του Περιφρειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη για τον πρωτογενή τομέα που μεταξύ άλλων προτρέπει και βοηθά ουσιαστικά τους αγρότες, κτηνοτρόφους του νησιού για την σύσταση ομάδας παραγωγών η λειτουργία των οποίων προστατεύουν το εισόδημα τους, και κάνουν ανταγωνιστικότερα τα προϊόντα τους, με τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις, στην εσωτερική αγορά αλλά και στο εξωτερικό, ενισχύοντας ευρύτερα το εξαγωγικό εμπόριο της Κρήτης αλλά και την οικονομία της.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ