Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας για το γάλα στον κ. Πρωθυπουργό τους Υπουργούς Ανάπτυξης&ΥΠΑΑΤ

Παρέμβαση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας για το γάλα

Επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στους Αρχηγούς και τους υπεύθυνους αγροτικού των κομμάτων απέστειλε ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), για να ανατρέψει τα επιχειρούμενα σχέδια του Υπουργού Ανάπτυξης για την επιμήκυνση των ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος. Ολόκληρη η επιστολή

Προς τον                                                                                          Αθήνα, 22.1.2014    
Πρωθυπουργό                                                                                 Αρ.Πρωτ.: 7                                        Κύριο Αντώνη Σαμαρά                                                                    
          

Θέμα: : Δραματικές επιπτώσεις στην  αγελαδοτροφία  μας από την επιχειρούμενη επιμήκυνση των ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σύμφωνα με  δημοσιεύσεις στον τύπο ο Υπουργός  Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης  και ο Υφυπουργός κ Μηταράκης επαναφέρουν το ζήτημα της αύξησης  των  ημερών   κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος,  το οποίο μετά τη συνάντηση που είχαμε με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Κομνηνό και με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Χαρουτουνιάν  είχε κλείσει.

Για πολλοστή  φορά   το Υπουργείο Ανάπτυξης, με πρόσχημα  δήθεν σχετική έκθεση  του ΟΟΣΑ, αγνοεί  προκλητικά τις προειδοποιήσεις και τις σφοδρές αντιδράσεις  όχι μόνο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας αλλά όλων των φορέων της χώρας, όλων των αγελαδοτρόφων, των κομμάτων  και του ίδιου του  Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει μια τέτοια ενέργεια.

Αγνοεί το Υπουργείο Ανάπτυξης και τις εκλύσεις μας ότι η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου  γάλακτος:

·        Θα είναι το τελειωτικό χτύπημα  και η πλήρης καταστροφή της ελληνικής αγελαδοτροφίας και του έλληνα  παραγωγού Σήμερα μάλιστα η αγελαδοτροφία μας περνάει μια από τις σοβαρότερες  κρίσεις, με την παραγωγή γάλακτος να  μειώνεται συνεχώς, και  τις  αγελαδοτροφικές μονάδες να  κλείνουν η μια μετά την άλλη.
·        Θα ευνοήσει τις εισαγωγές,  αμφιβόλου ποιότητας, υποτιθέμενου φρέσκου γάλακτος, από ξένες χώρες, πέρα αυτού που ήδη εισάγεται.
·        Θα αποτελέσει ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στο ελλειμματικό σήμερα ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, στις Ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες  που χρησιμοποιούν ελληνικό γάλα και στην ποιότητα διατροφής των Ελλήνων.
·        Σε ότι αφορά τους ισχυρισμούς  για πτώση των τιμών,  αυτές καταρρίπτονται από το γεγονός και μόνο ότι γάλατα υψηλής παστερίωσης και  μακράς διάρκειας είναι ακριβότερα από το φρέσκο γάλα στα ράφια των super markets.


Κύριε Πρωθυπουργέ,

Καλούμε  την  Κυβέρνηση  να σταματήσει πριν είναι αργά τα επιχειρούμενα σχέδια του Υπουργού Ανάπτυξης  για αύξηση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος.
 
Σε αντίθετη   περίπτωση, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και όλα τα μέσα, για να αποτρέψουμε την εξαφάνισή της  ελληνικής αγελαδοτροφίας  για να μπορεί ο έλληνας καταναλωτής  να  καταναλίσκει φρέσκο ελληνικό γάλα


Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΣΕΚ
 
Παναγιώτης Πεβερέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου