Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ειδοποιητήρια ΕΛΓΑ για αποπληρωμή εισφορών

Ειδοποιητήρια ΕΛΓΑ για αποπληρωμή εισφορών

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή ειδοποιητηρίων σε περίπου 59.500 αγρότες που δεν έχουν καταβάλλει τις εισφορές του 2011 προς τον ΕΛΓΑ. Παράλληλα ο ΕΛΓΑ αποφάσισε να δώσει παράταση στις αποπληρωμές των εισφορών του 2013 ως τις 31 Μαρτίου 2014.
Το συνολικό ύψος των ανείσπρακτων εισφορών του ΕΛΓΑ για το 2011 κυμαίνεται στα 15 εκατ. ευρώ.

Συνεπώς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, όσοι παραγωγοί λάβουν τη σχετική ειδοποίηση από το κέντρο πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών –ΚΕΠΥΟ θα πρέπει να σπεύσουν στην άμεση διεκπεραίωση της οφειλής τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, τα ποσά των οφειλών θα εισπραχθούν από τις εφορίες και ενδέχεται να υπάρχει προσαύξηση.

Αναφορικά με τα ανείσπρακτα του 2012, η βεβαίωση εισπράξεων του οργανισμού αναμένεται να εκδοθεί έως τις αρχές του φθινοπώρου όταν και θα αποσταλούν αντίστοιχα ειδοποιητήρια σε όσους αγρότες δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι για το εν λόγω έτος.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του ΕΛΓΑ, η αποπληρωμή των οφειλών είναι απαραίτητη καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι αγρότες δεν έχουν δικαίωμα αποζημίωσης από τον οργανισμό.

Σε ό,τι αφορά στις εισφορές του 2013, το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού αποφάσισε να δώσει παράταση στις αποπληρωμές που λήγει στις 31 Μαρτίου 2014. Αυτή η καταληκτική ημερομηνία αφορά και τους αγρότες που θα επιλέξουν να πληρώσουν με δήλωση εκχώρησης από οποιεσδήποτε πληρωμές του δημοσίου (ενιαία ενίσχυση κ.ά.).

Σχετικά με την πορεία των πληρωμών για το 2012 έχουν ήδη καταβληθεί από τον ΕΛΓΑ περί τα 90 εκατ. ευρώ και απομένουν ακόμα 17 εκατ. ευρώ τα οποία αναμένεται να δοθούν εντός του μήνα. Σύμφωνα τέλος με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ έχουν αρχίσει να πληρώνονται και αποζημιώσεις για ζημιές των αρχών του 2013.

On line υπολογισμός ασφαλιστικής εισφοράς ΕΛΓΑ

Στο μεταξύ ο ΕΛΓΑ μέσα από την ιστοσελίδα του πατήστε εδώ για να μεταβείτε παρέχει τη δυνατότητα υπολογισμού της φετινής ασφαλιστικής εισφοράς.

Μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ υπολογίζεται η φετινή ασφαλιστική εισφορά, επιλέγοντας νομό και καλλιέργεια.


Από την ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ: http://www.elga.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=254:online-&catid=93:2011-02-09-13-16-04&Itemid=145 μπορεί κανείς να υπολογίσει την ασφαλιστική του εισφορά για το 2013.

Επιλέξτε το Νομό και τη Καλλιέργεια του αγροτεμαχίου σας και εισάγετε τα Στρέμματα. Επιλέξτε το Είδος της εκτροφής σας και εισάγετε τον Αριθμό Ζώων.

Αν έχετε περισσότερα από 3 αγροτεμάχια/εκτροφές, με τα + και - της τελευταίας στήλης του αντίστοιχου πίνακα προσθέστε τα ή αφαιρέστε τα. Πατήστε "Υπολογισμός" για να έχετε έναν ενδεικτικό υπολογισμό της εισφοράς σας.
ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου