Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού από την Αθηναϊκή ΖυθοποιίαΠρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Έχοντας ως στόχο να καλύψει πλήρως τις ανάγκες παραγωγής της από ελληνικό κριθάρι, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεχίζει για έκτη συνεχιζόμενη χρονιά το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού.
Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνάντησης εκπροσώπων της εταιρείας με δημοσιογράφους, στις 11 Ιουνίου, από το 2008 και κάθε χρόνο η εταιρεία προμηθεύεται ελληνικό κριθάρι από τοπικούς παραγωγούς για την παραγωγή των προϊόντων της Amstel, ΑΛΦΑ και ΒΙΟΣ 5.

Επιπλέον, όπως επισημάνθηκε, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε συνεργασία με ελληνικά ινστιστούτα, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Έλληνες επιστήμονες αναπτύσσει νέες ποικιλίες κριθαριού προς όφελος της εθνικής έρευνας και τεχνογνωσίας.

Την πενταετία 2008- 2012 η εταιρεία προμηθεύτηκε συνολικά γύρω στους 70.000 τόνους υψηλής ποιότητας ελληνικού κριθαριού από τοπικούς παραγωγούς. Η αξία της ποσότητας αυτής ανέρχεται στα 14 εκατ. ευρώ. Για το 2013 η εταιρεία στοχεύει στην προμήθεια 40.000 τόνων ελληνικού κριθαριού.

Στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού συμμετέχουν το 2013, 2.100 Έλληνες παραγωγοί μέσω 23 συνεταιρισμών και συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, αριθμός διπλάσιος από το 2012.

Επίσης, η εταιρεία από το 2012 ξεκίνησε τη δημιουργία πειραματικών αγρών για την ανάπτυξη νέων ποικιλιών βυνοποιήσιμου κριθαριού και σήμερα λειτουργούν πέντε πειραματικοί αγροί στη Νιγρίτα Σερρών, στη Νίκαια Λάρισας, στη Λειβαδειά, στην Πάτρα, καθώς και στα Σπάτα Αττικής υπό την αιγίδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στους στόχους του προγράμματος περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η συγκομιδή 65.000 τόνων ελληνικού κριθαριού μέχρι το 2014 καλύπτοντας έτσι εξ ολοκλήρου τις ανάγκες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.
ΠΗΓΗ :ΠΑΣΕΓΕΣ