Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Πρόστιμα σε εταιρείες και παραγωγούς για παρατυπίες σε βιολογικά προϊόντα



Πρόστιμα από 600 έως 20.000 ευρώ επέβαλε η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε εταιρείες και παραγωγούς για παρατυπίες σε ό,τι αφορά στη διαδικασία βιολογικού τρόπου παραγωγής των προιόντων τους.


Πρόκειται για συνολικά 10 περιπτώσεις, όπου είτε υπήρξε χρήση σημάτων που έφεραν ένδειξη αναφερόμενη στο βιολογικό τρόπο παραγωγής, χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, είτε ευρέθησαν, σε προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, μη επιτρεπόμενες ουσίες αγροχημικών ή υπολείμματά τους, είτε δεν διέθεταν άδεια λειτουργίας προκειμένου να συσκευάζουν, να εμπορεύονται και να αποθηκεύουν βιολογικά προϊόντα κ.ά.

Οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργούνται από τους εγκεκριμένους Οργανισμούς Ελέγχου και Πιστοποίησης στη βιολογική γεωργία.
«Η ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, «αποτελεί στρατηγικό μας πλεονέκτημα και εκεί στρέφουμε τη γεωργία μας.

Οι απαιτήσεις της αειφορίας, αλλά και οι προτιμήσεις των καταναλωτών, στρέφουν την πληθώρα των γεωργών σε πιο ποιοτικά προϊόντα. Η ποιότητα όμως θέλει υποστήριξη και σεβασμό, θέλει πιστοποίηση και διασφάλιση από τις παρατυπίες, ευτυχώς λίγων, τόσο στην παραγωγή όσο και στη διακίνηση και εμπορία. Κι αυτό κάνουμε».


Πηγή:e-geoponoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου