Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Με τροπολογία του ΥΠΕΚΑ η νομιμοποίηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Με τροπολογία του ΥΠΕΚΑ η νομιμοποίηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Σε ότι αφορά στο θέμα των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων όπως ανέφερε και στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, τα σχετικά θέματα θα ρυθμιστούν με τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει το ΥΠΕΚΑ και με την οποία, σε πρώτη φάση ρυθμίζεται το θέμα της νομιμοποίησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν από τον υπουργό, μεταξύ άλλων, κατά την διάρκεια συνάντησης, την Τρίτη 2 Απριλίου, με εκπροσώπους φορέων των πτηνοτρόφων, ύστερα από αίτημα του Βουλευτή Αττικής Ν.Δ κ. Κώστα Μπούρα, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μόσχου Κορασίδη, όπου συζητήθηκαν  τα προβλήματα του κλάδου τους, όπως το κόστος παραγωγής και ιδιαίτερα το κόστος των ζωοτροφών, οι άδειες και οι νομιμοποιήσεις των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και τέλος η διακίνηση των αβγών και ο έλεγχος της προέλευσής τους.
Ο κ. Τσαυτάρης επεσήμανε ότι τα προβλήματα του κλάδου τους είναι γνωστά στο υπουργείο και ότι ήδη έχει θέσει ως μεγάλη προτεραιότητα την επίλυσή τους και την ενίσχυση του κλάδου γενικότερα. Ήδη ως προς το θέμα του κόστους των ζωοτροφών ο κ. Τσαυτάρης αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού de minimis, μέσω του οποίου καταβλήθηκαν 5.339.500 ευρώ σε 1.112 πτηνοτρόφους, για να βοηθηθούν στην αγορά των ζωοτροφών τους.
Επίσης ενημερώθηκαν για τις ρυθμίσεις που προωθούνται για την καθιέρωση του αγροτικού νυχτερινού τιμολογίου που θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής.
Τέλος ως προς το θέμα του ελέγχου της διακίνησης, οι εκπρόσωποι των φορέων των πτηνοτρόφων ενημερώθηκαν ότι οι καταγγελίες που έχουν φθάσει στο Υπουργείο σε σχέση με την ελληνοποίηση αβγών έχουν ήδη προωθηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για τον έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων και οι έλεγχοι αυτοί θα ενταθούν με ειδικά κλιμάκια ενόψει των εορτών του Πάσχα.
ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου