Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

ΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΩΝ και στην Δράμα από την Κυριακή 24/2/2013


Σε πιλοτική λειτουργία πρόκειται νε τεθεί Farmer’s Market στη Δράμα, στο χώρο του πάρκινγκ του Διοικητηρίου, από την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου σε μια προσπάθεια στήριξης της τοπικής αγροτικής παραγωγής και ενίσχυσης των ντόπιων καλλιεργητών, με πρωτοβουλία της οικείας Περιφερειακής Ενότητας στο πλαίσιο του θεσμού που έχει συστήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Πρόκειται για το πρώτο Farmer’s Market στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κι ένα από τα πρώτα που θα λειτουργήσουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, το οποίο στοχεύει αφενός στο να δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να γνωρίσουν την τοπική αγροτική παραγωγή της Δράμας ώστε να την προτιμήσουν και αφετέρου να τους προσφέρει φθηνά οπωροκηπευτικά προϊόντα χωρίς την παρεμβολή μεσαζόντων.
 
Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλος, μιλώντας σχετικά σε δημοσιογράφους, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Α.Μ. - Θ. αγκάλιασε αυτό το νέο θεσμό του υπουργείου αντιλαμβανόμενη την ανάγκη τόσο των καταναλωτών ν’ αγοράσουν φθηνά αγροτικά προϊόντα αλλά και την προσπάθεια των παραγωγών να προβάλουν τα προϊόντα τους, να τα αναδείξουν και να τα διαθέσουν άμεσα χωρίς μεσάζοντες κι εμπόρους.
 
Στο Farmer’s Market Δράμας μέχρι στιγμής δήλωσαν συμμετοχή εξήντα περίπου παραγωγοί. Θα συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο παραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας που θα διαθέτουν σε τιμές χονδρικής προϊόντα που παράγονται μόνο στη Δράμα.
 
Η λειτουργία του Farmer’s Market έχει οριστεί για κάθε Κυριακή πρωί από τις 09.00 έως τις 14.00 στο χώρο του πάρκινγκ του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους πολίτες ακόμα και τους εργαζόμενους να επισκεφθούν την αγροτική αγορά στο κέντρο της πόλης και να γνωρίσουν τους ντόπιους παραγωγούς.
 
Επισημαίνεται πως στην Αγροτική Αγορά οι παραγωγοί θα διαθέτουν απευθείας τα προϊόντα τους στους καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες. Οι παραγωγοί που θέλουν να συμμετέχουν θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση, προσκομίζοντας τη δήλωση ΟΣΔΕ στο γραφείο 239 της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Δράμας.
ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ